Pljukanci z bučnim pestom
Jesenski čas je izredno darežljiv z barvami in pestro izbiro sezonskih poljščin, s katerimi si obogatimo vsakdanji jedilnik. Pljukanci z
Preberi večJesenski čas je izredno darežljiv z barvami in pestro izbiro sezonskih poljščin, s katerimi si obogatimo vsakdanji jedilnik. Pljukanci z
Preberi večHitro ter enostavno pripravljen porov zavitek z govedino je nizkokaloričen a vseeno zelo nasiten obrok, ki si ga lahko privoščimo
Preberi večPečenka iz svinjske vratovine je okusna, mehka, dišeča, postrežena skupaj z omako iz jedilnih buč, nas kar vabi, da jo
Preberi večArančini, ali kot bi jim pri nas lahko tudi rekli: polnjene riževe kroglice, so jed, ki izhaja iz Sicilije. Največkrat
Preberi večRižota s školjkami vongolami in klapavicami, je okusna, vrhunska rižota, ki jo bodo z veseljem jedli vsi ljubitelji morske hrane.
Preberi večTa enolončnica je pri nas nastala ob ideji, da vsi obožujemo boranjo, a nekaj beljakovin iz mesa bi raje zamenjali
Preberi večDa so enostavne jedi včasih najokusnejše, dokazujejo tudi piščančji zrezki v omaki iz bučk in korenja. Bučke, korenje, začimbe in
Preberi večDoma pripravljeni skutni štruklji so najboljši in zares odličnega okusa. V kolikor ste ljubitelj skutinih štrukljev, jih le pripravite in,
Preberi večKljukuša s piščancem in krompirjem je nasitna in okusna jed, ki je zaradi hitre in enostavne priprave prav zanimiva. Ko
Preberi večJajčevec pripravljen po pariško je lahko odlično in zelo okusno kosilo, ki bo zagotovo navdušilo vse ljubitelje dobrih zelenjavnih jedi.
Preberi večHrustljav in puhast pire krompir s čebulo sem prvič jedla pri partnerju doma na nedeljskem kosilu. Ko sem videla, kaj
Preberi večSvinjski trakci v zelenjavni omaki so enostavno pripravljeni, zaradi kombinacije začimb in zelenjave, pa tudi zelo okusni, meso pa mehko,
Preberi večMurke (kumare) v zosu po receptu moje babice so tradicionalna enostavna jed, ki jo nekateri imenujejo tudi tople kumare na
Preberi večEnostavna, a okusna in nasitna jed na žlico je tole. Potrebujemo le krompir in stročji fižol ter par dodatkov, ki
Preberi večJečmenova bučna rižota ali ječmenovka, je zelo enostavna za pripravo, še posebej v jesenskem času, ko so buče najbolj dostopne.
Preberi večVeganske kroglice v paradižnikovi omaki so zamenjava (ali celo konkurenca) za klasične mesne kroglice v paradižnikovi omaki. Pripravimo jih po
Preberi večBuča s fižolom in prekajenimi rebrci je okusen, kalorično in vitaminsko bogat obrok, ki ga lahko pripravimo vse dni v
Preberi več