Osso buco – sous vide
Osso buco je tradicionalna jed iz Lombardije z značilno odrezanim debelejšim zrezkom telečje krače s kostjo (bočnik) ter zelenjavno –
Preberi večOsso buco je tradicionalna jed iz Lombardije z značilno odrezanim debelejšim zrezkom telečje krače s kostjo (bočnik) ter zelenjavno –
Preberi večTa zelenjavna enolončnica vsebuje čudovito pisano zelenjavo: krompir, korenje in grah, ki skupaj tvorijo pravo mavrico. V njej se skriva
Preberi večBrstični ohrovt s slanino in krompirjem je okusen, nasiten in kalorično bogat obrok, ki je najbolj primeren za kosilo, vsebuje
Preberi večPohorski pisker je priljubljena enolončnica na širšem območju Pohorja. Zelenjava za to enolončnico ni točno določena, saj se spreminja glede
Preberi večTunini polpeti brez moke in jajc so pripravljeni 1, 2, 3 in so rahli, nežni in okusni. V njih je
Preberi večPastirska pita, ki se v originalu imenuje Cottage pie, je stara angleška jed, narejena iz mletega govejega mesa. Marsikdo ji
Preberi večKlapavice na buzaro s špageti, so poslastica za vse ljubitelje morskih sadežev, priprava te jedi je zelo preprosta in hitra,
Preberi večLazanjo obožujem! Res je, da priprava zahteva svoj čas (kar hitro mine ena ura ali še malo več), ampak okus
Preberi večImate za prilogo radi pire, a ste že malo naveličani krompirjevega? Ali pa bi samo raje več zelenjave na krožniku
Preberi večTa enostaven zavitek z zelenjavno-mesnim nadevom lahko pripravimo za kosilo, večerjo, malico v službi ali kot prigrizek za goste. Iz
Preberi večOdkar sem prvič poskusila azijsko kuhinjo, sem se navdušila nad tovrstno hrano. Je enostavna, vendar sočna, raznolika, tudi raznobarvna, kar
Preberi večPriloga iz bučk in paprike je pripravljena iz le nekaj preprostih sestavin in to v zelo kratkem času. Če ste
Preberi večPanirana svinjska jetra so slastna, nasitna, z značilnim vonjem in grenkobnim okusom po jetrih, ki pa se zaradi dodanih sestavin,
Preberi večSkutni štruklji z drobtinicami so okusna slovenska jed, ki jo v različnih regijah pripravljamo na različne načine. Najprej pripravimo vlečeno
Preberi večPečene testenine s piščancem so testenine na malo drugačen način. Priznam, da sem kar malo čudno gledala partnerja, ko mi
Preberi večPerutničke so tisti del piščanca, ki gre marsikomu najbolj slast. V kulinariki dopuščajo veliko možnosti različnih načinov priprave. Še posebej
Preberi večVratovino lahko pripravimo na veliko načinov. Cilj vseh je, da ostane sočna. Tako pripravljena vratovina v naravni omaki z gobami
Preberi več