Istrski fuži s tartufi
Print Friendly, PDF & Email

Tartufi so zelo posebnega vonja in okusa. Marsikomu niso všeč, vendar je včasih vonj dosti bolj vpadljiv kot sam okus, zato jim je potrebno dati priložnost in jih tudi poskusiti. Istrski fuži s tartufi so tradicionalna istrska jed, ki ima poleg odličnih tartufov, domače testenine po imenu fuži. Izdelane so ročno in zato so veliko bolj cenjene od strojno narejenih špagetov ali makaronov. Recept je za pripravo zelo enostaven in hiter, zato je ta jed odlična za dneve, ko nimamo veliko časa za kuhanje.

Istrski fuži s tartufi

Istrski fuži s tartufi – sestavine:

(za dve osebi)

  • 250 g testenin po imenu fuži
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 80 g masla
  • sol in poper
  • 50 g tartufate
  • sveže nariban tartuf (če ga imate)
  • nariban parmezan na lističih za dekoracijo

Istrski fuži s tartufi – postopek:

V slani zavreti vodi skuhamo fuže. Kuhamo jih po navodilih (10-12 minut) tako, da so kuhani “al dente”.

Istrski fuži s tartufi
Tako izgledajo testenine po imenu fuži.

Ko so fuži do polovice kuhani, dodamo ponev na rahel ogenj in stopimo maslo. Pazimo, da se maslo ne prežge – ostati mora lepe svetle barve.

Istrski fuži s tartufi

Maslu dodamo smetano za kuhanje in kuhamo počasi na rahlem ognju. Dodamo tudi malo popra in soli in kuhamo približno 5 minut dokler se smetana ne zgosti v lepo omako.

Istrski fuži s tartufi

Sedaj so fuži že skuhani. Odcedimo jih skozi cedilo ter dodamo direkt v omako. S kuhalnico na rahlo pomešamo in na koncu dodamo še tartufato (katere ne kuhamo).

Istrski fuži s tartufi

Postrežemo v večji krožnik ter istrske fuže s tartufi dekoriramo še s parmezanom v lističih in sveže naribanim tartufom – če ga imamo. Dober tek vam želim in verjamem, da se vam bodo ob tem receptu pocedile sline.

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.5]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor