Odlična marinirana svinjska rebra iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Marinirana svinjska rebra iz pečice, pripravljena na tak način, so zelo mehka, sočna in res nadvse okusna. Barva je videti temnejša, vendar to ni naključno (nisem jih pozabila v pečici :)), temveč so pred peko v temni marinadi, ki jim da takšno (malce nenavadno) barvo, vendar vrhunski okus! Mmm, sem že lačna, pa vi?

Odlicna marinirana svinjska rebra iz pecice

Marinirana svinjska rebra iz pečice – pripomočki za pripravo:

  • manjša posodica za pripravo marinade
  • srednje velik pekač
  • pečica
  • kuhinjska deska in nož

Marinirana svinjska rebra iz pečice – sestavine:

Za 2 osebi:

  • približno 600 g svinjski reber brez kože (razdeljenih na dva dela)
  • 2 večja krompirja
  • 2 korenčka
  • 1 čebula
  • 100 g šampinjonov
  • 1 jušna žlica gorčice
  • 1 jušna žlica kečapa
  • 1 jušna žlica medu
  • 1 jušna žlica (sončničnega) olja
  • pol čajne žličke soli
  • pol čajne žličke zelenjavne mešanice
  • pol čajne žličke popra in sladke mlete paprike
  • pol čajne žličke česna v prahu
  • nekaj olja za premaz pekača
  • približno 1 do 2 dl vode

Marinirana svinjska rebra iz pečice – postopek priprave:

Najprej pripravimo marinado za svinjska rebra. V posodici zmešamo: kečap, gorčico, žlico olja in vse začimbe.

Odlicna marinirana svinjska rebra iz pecice

Rebra premažemo z marinado in jih pustimo počivati vsaj pol ure (lahko pa tudi dlje, tudi čez noč).

Odlicna marinirana svinjska rebra iz pecice

Krompir olupimo in narežemo na malce večje krhlje. Enako storimo s korenjem. Šampinjone operemo in prepolovimo. Čebulo narežemo na četrtine. Vse premešamo in dodamo malce soli, popra in zelenjavne mešanice.

Odlicna marinirana svinjska rebra iz pecice

Pečico segrejemo na 240 stopinj Celzija. Vanjo postavimo pekač z rebri, v katerega najprej vlijemo 1 dl vode, potem pa ga prekrijemo z aluminijasto folijo. Rebra pečemo pokrita približno pol ure. Videti so takšna. Nikar se ne ustrašite :), črno na dnu ni nič drugega kot temna marinada, ki se bo pozneje lepo povezala z zelenjavo. V kombinaciji z medom je lepo kristalizirala.

Odlicna marinirana svinjska rebra iz pecice

Rebra obrnemo na drugo stran, dodamo prej pripravljeno zelenjavo in vse dobro premešamo. Vlijemo še približno 1 dl vode.

Odlicna marinirana svinjska rebra iz pecice

Odkrijemo in pečemo na 220 stopinj Celzija še približno 40 do 45 minut. Pomembno je, da dobijo svinjska rebra takšno “skorjico”, zelenjava pa mora biti mehka in prepojena z vsemi okusi. Vmes rebra še enkrat obrnemo.

Odlicna marinirana svinjska rebra iz pecice

Tako pripravljena marinirana svinjska rebra iz pečice so res mehka, slastna, sočna … Postrežena prelijemo z žlico marinade, ki je na dnu pekača. Zelenjava je mehka, na pol kuhana, obenem pa zelo sočna, saj vpije mesne sokove in marinado. Popolna kombinacija, ki vam bo gotovo teknila. Zraven se odlično prileže skleda zelene solate. Dober tek!

Odlicna marinirana svinjska rebra iz pecice

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor