V ponvi pečena krvavica
Print Friendly, PDF & Email

Krvavica, ki je pečena v ponvi, je sočna, lepo zapečena s hrustljavo skorjico in z značilnim sladkobnim okusom po krvavicah. Krvavica mora biti polnjena v naravna čreva, da pri pečenju dobimo hrustljavo skorjico, ki da krvavici pravi okus.  V ponvi pečemo takrat, ko imamo za pripravit samo eno krvavico in nam tako ni potrebno segrevati pečice.

Krvavica pečena v ponvi

Pripomočki za peko krvavic v ponvi

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine peko krvavic v ponvi

Za eno osebo:

Postopek peke krvavic v ponvi

Izbrano krvavico pred pečenjem vzamemo iz hladilnika za eno do dve uri, da se segreje na sobno temperaturo, če kupimo krvavico v trgovini moramo biti pazljivi, da ni poškodovana in, da črevo ni počeno ali natrgano.

Zamrznjene krvavice lahko pred pečenjem prekuhamo, jih odcedimo in obrišemo preden jih spečemo.

Krvavica pečena v ponvi

V ponvi segrejemo žličko masti ali olja, počakamo, da se ponev dobro segreje in šele, ko je ponev segreta, vanjo položimo krvavico in jo z zobotrebcem dva do trikrat prebodemo z obeh strani, da se med pečenjem maščoba lahko izloči. Če je špila klobase prevelika, jo skrajšamo, da med pečenjem in obračanjem ne poškodujemo prevleke ponve.

Krvavica pečena v ponvi

Krvavico pokrijemo in jo med pečenjem obrnemo, da krvavica dobi lepo zapečeno skorjico, čas pečenja je 20 do 30 minut, pečemo na srednji temperaturi. Če pečemo zamrznjeno krvavico pa se čas pečenja podaljša.

Krvavica pečena v ponvi

Pečeno krvavico ponovno prebodemo, da odteče še preostanek maščobe in jo ponudimo skupaj s kislim zeljem, repo ali praženim krompirjem.

Krvavica pečena v ponvi

Tudi če smo sami, lahko kvalitetno spečemo krvavico, ne da bi pri tem segrevali pečico. Lučka Glaser

Zraven pečene krvavice pa lahko ponudimo:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor