Najmehkejši in sočen svinjski vrat iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Želite enostavno, a zelo sočno kosilo? Malo sestavin in še manj dela, saj pečica opravi vse namesto vas? Potem predlagam, da pripravite najmehkejši in sočen svinjski vrat iz pečice. Res je za prste obliznit!

Najmehkejsi in socen svinjski vrat iz pecice

Najmehkejši in sočen svinjski vrat iz pečice – pripomočki:

  • pečica
  • srednje velik pekač

Najmehkejši in sočen svinjski vrat iz pečice – sestavine:

Za 2 osebi:

  • 2 zrezka (svinjski vrat)
  • trije do štirje krompirji
  • dva korenčka
  • ena čebula
  • dva lovorjeva lista
  • pol žličke soli in popra
  • pol žličke začimbne mešanice
  • pol žličke mlete sladke paprike
  • nekaj žlic sončničnega olja
  • dve jušni žlici gorčice

Najmehkejši in sočen svinjski vrat iz pečice – postopek priprave:

Zrezka potolčemo, a ne preveč, naj ne bosta čisto tanka, saj se bosta med peko izsušila. Pekač namastimo. Zrezka položimo vanj.

Najmehkejsi in socen svinjski vrat iz pecice

Zrezka začinimo s soljo, poprom in zelenjavno mešanico. Nujno z obeh strani. Nato ju premažemo z gorčico, spet z obeh strani.

Najmehkejsi in socen svinjski vrat iz pecice

Krompir in korenje olupimo. Krompir narežemo na večje kose, korenje na debelejše kolobarje. Krompir posolimo in po njem potresemo mleto rdečo papriko. Dodamo lovorjeva lista. Vse premešamo.

Najmehkejsi in socen svinjski vrat iz pecice

Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija in pečemo približno 45 do 60 minut, dokler ne dobi krompir lepe zlate barve, meso pa ne spusti sokov. Občasno lahko meso prelijemo s tekočino, ki se ustvarja med peko. Tudi ko postrežemo, prelijemo prek malce maščobe iz pekača, da bo bolj sočno. Zraven se odlično prileže hren.

Najmehkejsi in socen svinjski vrat iz pecice

Zraven se odlično prileže hren: https://oblizniprste.si/slastne-omake/blag-jabolcni-hren/

Dober tek!

Najmehkejsi in socen svinjski vrat iz pecice

 

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor