Najmehkejši in sočen svinjski vrat iz pečice
Želite enostavno, a zelo sočno kosilo? Malo sestavin in še manj dela, saj pečica opravi vse namesto vas? Potem predlagam, da pripravite najmehkejši in sočen svinjski vrat iz pečice. Res je za prste obliznit!
Najmehkejši in sočen svinjski vrat iz pečice – pripomočki:
- pečica
- srednje velik pekač
Najmehkejši in sočen svinjski vrat iz pečice – sestavine:
Za 2 osebi:
- 2 zrezka (svinjski vrat)
- trije do štirje krompirji
- dva korenčka
- ena čebula
- dva lovorjeva lista
- pol žličke soli in popra
- pol žličke začimbne mešanice
- pol žličke mlete sladke paprike
- nekaj žlic sončničnega olja
- dve jušni žlici gorčice
Najmehkejši in sočen svinjski vrat iz pečice – postopek priprave:
Zrezka potolčemo, a ne preveč, naj ne bosta čisto tanka, saj se bosta med peko izsušila. Pekač namastimo. Zrezka položimo vanj.
Zrezka začinimo s soljo, poprom in zelenjavno mešanico. Nujno z obeh strani. Nato ju premažemo z gorčico, spet z obeh strani.
Krompir in korenje olupimo. Krompir narežemo na večje kose, korenje na debelejše kolobarje. Krompir posolimo in po njem potresemo mleto rdečo papriko. Dodamo lovorjeva lista. Vse premešamo.
Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija in pečemo približno 45 do 60 minut, dokler ne dobi krompir lepe zlate barve, meso pa ne spusti sokov. Občasno lahko meso prelijemo s tekočino, ki se ustvarja med peko. Tudi ko postrežemo, prelijemo prek malce maščobe iz pekača, da bo bolj sočno. Zraven se odlično prileže hren.
Zraven se odlično prileže hren: https://oblizniprste.si/slastne-omake/blag-jabolcni-hren/
Dober tek!