Svinjski zrezki v omaki z jurčki
Print Friendly, PDF & Email

Svinjski zrezki v omaki z jurčki so zelo okusni, nasitni, z izrazitim vonjem in okusom po jurčkih. Pri pripravi ne uporabljamo čebule ali česna, kot tudi ne ostalih začimb, da obdržimo tisti pravi vonj in okus po jurčkih, samo ljubitelji peteršilja ga lahko po svoji želji potresejo po zrezku in omaki.

Svinjski zrezki v omaki z jurčki

Pripomočki za pripravo svinjskih zrezkov v omaki z jurčki

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za svinjske zrezke v omaki z jurčki

Za štiri osebe:

  • 1100 g svinjskih zrezkov
  • 550 g jurčkov (svežih ali zamrznjenih)
  • 1 žlica svinjske masti
  • 3 žlice pšenične moke tip 500
  • 700 ml vode
  • sol po okusu
  • 3 vejice peteršilja
  • poper po želji

Priprava svinjskih zrezkov v omaki z jurčki

Svinjske zrezke potolčemo s kuhinjskim kladivom, da nam pa pri tem kuhinjski delovni pult ostane čist, zrezke pred tem pokrijemo s folijo. zrezke rahlo solimo in v loncu stopimo in segrejemo mast.

Svinjski zrezki v omaki z jurčki

Na masti na hitro po obeh straneh popečemo rahlo posoljene svinjske zrezke, čas pečenja je 2 do 3 minute po vsaki strani, da so zrezki delno pečeni.

Svinjski zrezki v omaki z jurčki

Delno pečene zrezke nalagamo v posebno posodo, da jih bomo v nadaljevanju postopka ponovno uporabili.

Svinjski zrezki v omaki z jurčki

V lonec, v katerem smo  popekli svinjske zrezke damo sveže ali zamrznjene jurčke, če imamo zamrznjene, jih pred tem ne odmrznemo. Jurčke med stalnim mešanjem pražimo 2 do 3 minute, zamrznjene pa toliko časa, da se razpustijo in nato nadaljujemo s praženjem.

Svinjski zrezki v omaki z jurčki

Prepraženim jurčkom dodamo moko in jo skupaj z jurčki mešamo in pražimo 3 do 4 minute, nato dolijemo vodo in, ko omaka z jurčki zavre, vanjo naložimo zrezke, ki smo jih prej na hitro popekli. Zrezke kuhamo v pokritem loncu  20 d0 30 minut, med kuhanjem zrezke v gobovi omaki večkrat premešamo.

Svinjske zrezke ponudimo skupaj z gobovo omako, ljubitelji peteršilja pa naj si ga na drobno narezanega potresejo po omaki, kot prilogo lahko dodamo v koščkih kuhan krompir, kruh, koruzne ali druge žgance, kot tudi vse vrste testenin. Več idej najdete malo nižje.

Svinjski zrezki v omaki z jurčki

Ko združimo v gozdu zrasle jurčke in svinjske zrezke, lahko pripravimo čudovito kosilo. Lučka Glaser

Zraven svinjskih zrezkov v omaki z jurčki  pa lahko ponudimo:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor