Porov zavitek z govedino
Print Friendly, PDF & Email

Hitro ter enostavno pripravljen porov zavitek z govedino je nizkokaloričen a vseeno zelo nasiten obrok, ki si ga lahko privoščimo tako kot glavno jed pri kosilu, kot tudi hladen popoldanski prigrizek.
Prav tako lahko pri tej jedi uporabimo kuhano goveje meso, če nam ostaja po nedeljski goveji juhi.

Porov zavitek z govedino

Pripomočki za porov zavitek z govedino:

  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za porov zavitek z govedino:

Za 2 osebi:

  • 2 srednja pora (200 g)
  • 1 čebula (120 g)
  • 2 stroka česna
  • 200 g mlete govedine iz juhe (lahko tudi surove mlete govedine)
  • 1 rolica listnatega testa (275 g)
  • sol
  • curry
  • 1 žlica olja
  • 1 jajce

Preliv:

  • 1 jajce
  • 100 g kisle smetane
  • sol
  • poper
  • 1/2 žlicke mlete paprike v prahu
Nasvet
Recept je namenjen temu, da se porabi že kuhana govedina iz juhe. Prav tako pa lahko naredite jed s surovim mletim govejim mesom, le da ga prej popražite.

Postopek za porov zavitek z govedino:

Za porov zavitek z govedino očistimo por, čebulo in česen, govedino pa ali na drobno narežemo na roke, ali uporabimo kakšen sekljalnik oz. rezalnik. Pri nas imamo radi še kak večji košček mesa v jedi, zato govedine ne zmeljem čisto na drobno.

Porov zavitek z govedino

Čebulo, česen in por na drobno narežemo ter na hitro popražimo na olju. Dodamo začimbi: sol in curry ter na koncu dodamo mleto govedino in še enkrat vse na hitro popražimo. Odstavimo iz gretja ter vsaj delno ohladimo.

Porov zavitek z govedino

Sedaj pripravimo preliv iz jajca, kisle smetane, soli, popra in mlete rdeče papike. Vse dobro premešamo, da dobimo gladek preliv.

Porov zavitek z govedino

Odvijemo rolico listnatega testa in pričnemo s polnjenjem zavitka. Če imamo listnato testo v kocki, ga razvaljamo v obliko za zavitek.

Porov zavitek z govedino

Nadev nadevamo ob daljši stranici in malo čez polovico širine. Nikoli ga ne mažemo čisto do konca, saj nam bo v tem primeru med peko tekel iz zavitka.

Porov zavitek z govedino

Po vrhu prelijemo preliv iz kisle smetane, jajca in začimb ter zavitek počasi zvijamo.

Porov zavitek z govedino

Ob robovih porov zavitek z govedino kar s prsti stisnemo skupaj ter ga položimo na papir za peko tako, da je zaključni rob testa na spodnji strani. Na zgornji strani z ostrim nožem večkrat zarežemo zgornjo plast testa, nato jo premažemo z razžvrkljanim jajcem.

Porov zavitek z govedino

V naprej ogreti klasični pečici na 190 °C, pečemo porov zavitek z govedino približno 25 minut, oziroma do lepo zlato rjave barve testa. Postrežemo takoj toplega z veliko porcijo sezonske solate, če pa ste ljubitelj rahlo pekoče hrane, vam priporočam zraven še čilijevo omako.

Porov zavitek z govedino

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor