Poletna enolončnica s česnovimi peski
Print Friendly, PDF & Email

Poletna enolončnica s česnovimi peski je lahka, zaradi izbrane zelenjave rahlo sladkega okusa. Tekne v vseh letnih časih, če si zelenjavo pripravimo in zamrznemo. Po spodaj opisanem receptu je enolončnica primerna tudi za ljudi z diabetesom ali pa kakor lahek obrok. To je enostavna enolončnica, ki jo pripravimo zelo hitro in je tudi cenovno ugodna za družinski proračun.

Poletna enolončnica s česnovimi peski

Poletna enolončnica s česnovimi peski

  • ni posebnih pripomočkov

Poletna enolončnica s česnovimi peski

Za 4 obrok:

  • 400 g piščančjega mesa brez kosti
  • 2 žlici olja po želji
  • 100 g česnovih peskov
  • 500 g krompirja
  • 100 g korenčka
  • 50 g pora (svežega ali zamrznjenega)
  • 30 g graha (svežega ali zamrznjenega)
  • 30 g stročjega graha angleški ljubimec (svežega ali zamrznjenega ) – lahko ga nadomestimo z navadnim grahom
  • 1500 ml vode ali čiste kokošje juhe
  • morska sol po okusu
  • poper po želji

Poletna enolončnica s česnovimi peski

Najprej si pripravimo vse sestavine za poletno enolončnico s česnovimi peski in sestavine odtehtamo. Meso narežemo na kocke velike 2 cm, krompir olupimo, operemo in ravno tako narežemo na kocke velike 3 cm, stročjemu grahu odstranimo nitke, ga operemo in narežemo na dolžino 3 cm, navaden grah izluščimo iz stroka, korenček ostrgamo, operemo in po dolgem prerežemo na štiri dele, nato ga prečno narežemo na 0,5 cm debelo, česnove peske operemo in narežemo na 0,5 cm prečno po dolžini.

Poletna enolončnica s česnovimi peski

V kozico damo olje in na njem najprej med stalnim mešanjem popražimo česnove peske, por in korenček, pražimo na srednji temperaturi okoli 4 do 5 minut, da zelenjava rahlo zadiši in spremeni barvo, nato dodamo na kocke narezanega piščanca.Poletna enolončnica s česnovimi peski

Prav tako med stalnim mešanjem, to je približno 5 do 7 minut, prepražimo piščanca, da se zapeče iz vseh strani, nato dodamo na koščke narezan krompir in grah in vse sestavine premešamo.

Ko imamo vse sestavine v kozici, jih zalijemo z vodo ali pa juho, posolimo po svojemu okusu, kozico pokrijemo in kuhamo na srednji temperaturi, da se krompir zmehča, to je približno 12 do 15 minut.Poletna enolončnica s česnovimi peski je kuhana, pustimo jo, da se malo ohladi in jo še toplo ponudimo v skledici ali na krožniku, ljubiteljem popra pa zraven ponudimo še poper.

Poletna enolončnica s česnovimi peski

Enolončnice nam nadomestijo izgubljeno tekočino in sol. Lučka Glaser

Da bo vse skupaj bolj nasitno, si lahko zraven prirpavote nekaj, da boste dlje siti (pozor, vsi predlogi niso primerni za diabetike):

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor