Zebraste palačinke, ki vedno uspejo
Print Friendly, PDF & Email

Zebraste palačinke, ki vedno uspejo, so slastne in zaradi vzorca tudi zanimive. Pri peki zebrastih palačink nam lahko pomagajo tudi otroci in si sami oblikujejo svoj vzorec palačink. Palačinke niso samo slaščica, ampak so lahko tudi obrok, ki ga pripravimo za zajtrk ali večerjo, saj so zelo nasitne, posebno, ko jih namažemo z nam priljubljenem namazom.

Zebraste palačinke, ki vedno uspejo

Pripomočki za pripravo zebrastih palačink

  • prazna plastenka z zamaškom

Sestavine za pripravo  zebrastih palačink

Za približno 20 palačink:

  • 500 g bele moke tip 500
  • 2 jajci
  • 200 ml vode
  • 200 ml radenske
  • 200 ml mleka
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilin sladkor
  • 50 g čokolade v prahu
  • sol po okusu
  • olje za peko palačink (okoli 50 ml)
  • marmelada ali drug namaz po lastni izbiri

Priprava zebrastih palačink

Vse sestavine, razen čokolade v prahu, odmerimo v posodo in jih z metlico za stepanje dobro premešamo, da dobimo gladko tekočo maso.

Zebraste palačinke, ki vedno uspejo

Pripravljeno maso razdelimo na dva dela, zato 1/4 mase odlijemo v drugo posodo in vanjo vmešamo še čokolado v prahu.

Zebraste palačinke, ki vedno uspejo

Za lažje vlivanje čokoladne mase na ponev, čokoladno maso vlijemo v plastenko, kateri pa na zamašku naredimo luknjico, skoti katero bomo maso vlivali na ponev.

V ponvi segrejemo olje in vanjo s pomočjo stekleničke naredimo vzorec po svoji izbiri, takoj, ko čokoladna masa zakrkne, jo prelijemo z belo maso za palačinke.

Ko bela plast zakrkne, palačinko obrnemo in popečemo še z druge strani.

Pečene palačinke odlagamo na krožnik in jih namažemo s svojo najljubšo marmelado ali kakšnim drugim namazom.

Pečene in namazane palačinke lahko zavijemo po svojih navadah.

Zebraste palačinke, ki vedno uspejo

Tudi v kulinariki lahko pokažemo svojo umetniško žilico. Lučka Glaser

Palačinke so v času obiskov mojih vnukov večkrat na mizi:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor