Zebraste palačinke, ki vedno uspejo
Zebraste palačinke, ki vedno uspejo, so slastne in zaradi vzorca tudi zanimive. Pri peki zebrastih palačink nam lahko pomagajo tudi otroci in si sami oblikujejo svoj vzorec palačink. Palačinke niso samo slaščica, ampak so lahko tudi obrok, ki ga pripravimo za zajtrk ali večerjo, saj so zelo nasitne, posebno, ko jih namažemo z nam priljubljenem namazom.
Pripomočki za pripravo zebrastih palačink
- prazna plastenka z zamaškom
Sestavine za pripravo zebrastih palačink
Za približno 20 palačink:
- 500 g bele moke tip 500
- 2 jajci
- 200 ml vode
- 200 ml radenske
- 200 ml mleka
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilin sladkor
- 50 g čokolade v prahu
- sol po okusu
- olje za peko palačink (okoli 50 ml)
- marmelada ali drug namaz po lastni izbiri
Priprava zebrastih palačink
Vse sestavine, razen čokolade v prahu, odmerimo v posodo in jih z metlico za stepanje dobro premešamo, da dobimo gladko tekočo maso.
Pripravljeno maso razdelimo na dva dela, zato 1/4 mase odlijemo v drugo posodo in vanjo vmešamo še čokolado v prahu.
Za lažje vlivanje čokoladne mase na ponev, čokoladno maso vlijemo v plastenko, kateri pa na zamašku naredimo luknjico, skoti katero bomo maso vlivali na ponev.
V ponvi segrejemo olje in vanjo s pomočjo stekleničke naredimo vzorec po svoji izbiri, takoj, ko čokoladna masa zakrkne, jo prelijemo z belo maso za palačinke.
Ko bela plast zakrkne, palačinko obrnemo in popečemo še z druge strani.
Pečene palačinke odlagamo na krožnik in jih namažemo s svojo najljubšo marmelado ali kakšnim drugim namazom.
Pečene in namazane palačinke lahko zavijemo po svojih navadah.
Tudi v kulinariki lahko pokažemo svojo umetniško žilico. Lučka Glaser
Palačinke so v času obiskov mojih vnukov večkrat na mizi:
- Bananine palačinke.
- Rahle in slastne palačinke.
- Palačinke brez jajc.
- Pirine palačinke z rozinami.
- Ajdove palačinke.
- Palačinke iz polnozrnate moke.
- Gratinirane palačinke z makom.
- Kutinove gratinirane palačinke.
- Gratinirane skutine palačinke.
- Gratinirane palačinke z zelenjavo.
- Gratinirane skutine palačinke.
- Kaneloni s šunko in sirom.
- Palačinke nadevane s šunko in sirom.
- Gratinirane palačinke z jurčki.
- Palačinke z nadevom iz kopriv in tune.