Babičina dobrota po moje
Babičina dobrota po moje je zelo okusna slaščica, ki je enostavna za pripraviti. Jaz uporabim pol manj sladkorja za biskvit in tudi marmelada, ki je uporabljena, je manj sladka, če pa obožujete bolj sladke sladice, dodajte enkrat več sladkorja in normalno sladko marmelado. Biskvit je hitro pečen, potrebujemo samo 30 minut in že imamo pečen biskvit za sladico, s katero se bomo lahko posladkali ob zaključku kosila, ob kavi ali pa čaju.
Pripomočki za babičino dobroto po moje
- pekač velikosti 22 x 35 cm
Sestavine za babičino dobroto po moje
Za biskvit:
- 8 jajc
- 200 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 200 ml olja po želji
- 200 ml mleka
- 500 g pšenične moke tip 500
- 1 pecilni prašek
Namaz in posip:
- 500 g kutinove marmelade ali druga marmelada po želji
- 400 ml kisle smetane
- 50 g kokosove moke
Iz sestavin boste dobili okoli 15 kosov peciva.
Priprava babičine dobrote po moje
Še preden pričnemo pripravljati biskvit, pričnemo segrevati pečico na 200 °C, saj je masa zelo hitro narejena in nam potem ne bo potrebno čakati, da se pečica segreje.
Biskvitno pecivo lahko naredimo ročno ali pa si pomagamo s kuhinjskim robotom. V posodo za pripravo biskvitnega peciva najprej damo jajca, sladkor in vanilin sladkor ter sestavine stepamo, da postanejo penaste, nato dodamo še olje in mleko ter ponovno premešamo.Moko odtehtamo in ji dodamo pecilni prašek, nato moko s pecilnim praškom med mešanjem postopoma dodajamo, da dobimo gosto maso, brez grudic.
Maso za biskvit zlijemo v pekač in potresemo pekač, da se masa poravna.
Pecivo pečemo 30 minut v navadni pečici na 200 °C, da se zlato zapeče. Pečeno pecivo pustimo, da se ohladi.
Ohlajen biskvit prerežemo po dolžini na pol.
Eno polovico biskvita namažemo z marmelado (okoli 100 g je pustimo, da bomo z njo premazali še vrh peciva), drugo polovico pa s kislo smetano, nato pa namazani polovici sestavimo skupaj.
Po vrhnjem delu peciva enakomerno premažemo marmelado, ki smo jo pustili.
In po marmeladi enakomerno potrosimo s kokosom. Babičino dobroto po moje postrežemo ohlajeno, še bolj je okusna in se okusi povežejo, če pecivo počiva vsaj 1 uro.
Polepšajmo in posladkajmo si prav vsak dan. Lučka Glaser
Naberimo in pripravimo si svoj domač čaj:
- Lučka čaj.
- Čaj za diabetike.
- Ledeni čaj iz koprive, smrekovih vršičkov, mete in rmana.
- Čaj iz trobentic.
- Zdravilen čaj iz kopriv.
- Bezgovo cvetje za čaj.
- Čaj iz listov regrata.
- Čaj iz lipovih cvetov.
- Navadni pljučnik za čaj.
- Čaj poprove mete.