Babičina dobrota po moje
Print Friendly, PDF & Email

Babičina dobrota po moje je zelo okusna slaščica, ki je enostavna za pripraviti. Jaz uporabim pol manj sladkorja za biskvit in tudi marmelada, ki je uporabljena,  je manj sladka, če pa obožujete bolj sladke sladice, dodajte enkrat več sladkorja in normalno sladko marmelado. Biskvit je hitro pečen, potrebujemo samo 30 minut in že imamo pečen biskvit za sladico, s katero se bomo lahko posladkali ob zaključku kosila, ob kavi ali pa čaju.

Babičina dobrota po moje

Pripomočki za babičino dobroto po moje

  • pekač velikosti 22 x 35 cm

Sestavine za babičino dobroto po moje

Za biskvit:

  • 8 jajc
  • 200 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 200 ml olja po želji
  • 200 ml mleka
  • 500 g pšenične moke tip 500
  • 1 pecilni prašek

Namaz in posip:

  • 500 g kutinove marmelade ali druga marmelada po želji
  • 400 ml kisle smetane
  • 50 g kokosove moke

Iz sestavin boste dobili okoli 15 kosov peciva.

Priprava babičine dobrote po moje

Še preden pričnemo pripravljati biskvit, pričnemo segrevati pečico na 200 °C, saj je masa zelo hitro narejena in nam potem ne bo potrebno čakati, da se pečica segreje.

Biskvitno pecivo lahko naredimo ročno ali pa si pomagamo s kuhinjskim robotom. V posodo za pripravo biskvitnega peciva najprej damo jajca, sladkor in vanilin sladkor ter sestavine stepamo, da postanejo penaste, nato dodamo še olje in mleko ter ponovno premešamo.Babičina dobrota po mojeMoko odtehtamo in ji dodamo pecilni prašek, nato moko s pecilnim praškom med mešanjem postopoma dodajamo, da dobimo gosto maso, brez grudic.

Babičina dobrota po moje

Maso za biskvit zlijemo v pekač in potresemo pekač, da se masa poravna.

Babičina dobrota po moje

Pecivo pečemo 30 minut v navadni pečici na 200 °C, da se zlato zapeče. Pečeno pecivo pustimo, da se ohladi.

Babičina dobrota po moje

Ohlajen biskvit prerežemo po dolžini na pol.

Babičina dobrota po moje

Eno polovico biskvita namažemo z marmelado (okoli 100 g je pustimo, da bomo z njo premazali še vrh peciva), drugo polovico pa s kislo smetano, nato pa namazani polovici sestavimo skupaj.

Babičina dobrota po moje

Po vrhnjem delu peciva enakomerno premažemo marmelado, ki smo jo pustili.

Babičina dobrota po moje

In po marmeladi enakomerno potrosimo s kokosom. Babičino dobroto po moje postrežemo ohlajeno, še bolj je okusna in se okusi povežejo, če pecivo počiva vsaj 1 uro.

Babičina dobrota po moje

Polepšajmo in posladkajmo si prav vsak dan. Lučka Glaser

Naberimo in pripravimo si svoj domač čaj:

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor