Hitro marelično biskvitno pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Zelo hitro in enostavno lahko pripravite okusno pecivo z marelicami. V sezoni uporabimo sveže marelice, sicer pa tudi zamrznjene, če smo si jih v sezoni shranili za kasneje.

Marelice so odličnega okusa, lepe na pogled in vsebujejo tudi različne vitamine, kot so  C, E, A, B1, B2, ter minerale železa, kalija, kalcija in fosforja.., zaradi sestavin, ki jih marelice vsebujejo, so pravi zaklad za  naše telo.

Hitro marelično biskvitno pecivo

Hitro marelično biskvitno pecivo – pripomočki

  • okrogel pekač premera 20 cm
  • električni mešalnik

Hitro marelično biskvitno pecivo – sestavine

  • 6 marelic
  • 3 jajca
  • 180 g jogurta 1.4 % m. m.
  • 100 ml oljčnega ekstra deviškega olja
  • 50 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 200 g pšenične moke tip 500
  • 1 pecilni prašek

Marelično biskvitno pecivo –  postopek priprave

V posodo za pripravo biskvitnega testa najprej damo jajca, jogurt, sladkor, vanilin sladkor in olivno olje. Nato te sestavine dobro premešamo.

Hitro marelično biskvitno pecivo

Dodamo še moko in pecilni prašek, tudi te sestavine dobro premešamo, da ni več grudic in je testo gladko.

Hitro marelično biskvitno pecivo

Peki papir dobro zmečkamo, da ga lažje oblikujemo in se bolj prilega pekaču, vogale papirja odrežemo. Nato na peki papir v pekaču zlijemo biskvitno testo in potresemo, da se testo poravna.

Hitro marelično biskvitno pecivo

Marelice najprej operemo pod tekočo vodo, damo jih na cedilo, da se osušijo, nato jih razpolovimo z roko ali pa si pomagamo z nožem, odstranimo koščice, polovičke marelic polagamo enakomerno na vrhu biskvitnega testa.

Hitro marelično biskvitno pecivo

Hitro marelično biskvitno pecivo pečemo v navadni pečici na 180 °C,  40 minut, da pecivo postane zlato zapečeno in takrat je že pečeno, iz pečice ga prestavimo na podstavek za odlaganje vročih posod, pekačev.

Hitro marelično biskvitno pecivo

Pecivo  damo iz pekača in mu odstranimo peki papir, pustimo ga na podstavku za ohlajanje, da se ohladi, nato ga prestavimo na krožnik.

Hitro marelično biskvitno pecivo

Narežemo na kose tako, da vsak kos vsebuje tudi marelice. Ohlajeno hitro marelično biskvitno pecivo lahko ponudimo ob kavici, čaju, soku ali pa za sladico ob zaključku kosila.

Hitro marelično biskvitno pecivo

Polepšajmo si dan s hitrim marelično biskvitnim pecivom. Lučka Glaser

Pripravila sem vam recepte različnih enolončnic za zraven hitrega mareličnega biskvitnega peciva, da bo kosilo bolj odlično:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor