Tortilje s piščančjim mesom
Print Friendly, PDF & Email

Tortilje s piščančjim mesom so okusne, nasitne in hitro pripravljena dobrota iz naše kuhinje. So izvirna mehiška jed, ki se je zelo razširila tudi pri nas, posebno pa med mladimi. Priprava tortilj je zelo raznolika, saj lahko uporabljamo meso in zelenjavo po svojem okusu. Veliko že pripravljenih sestavin in tudi tortilje, se danes dobijo v skorajda vseh živilskih trgovinah.

Tortilje s piščančjim mesom

Pripomočki za pripravo tortilje s piščančjim mesom

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo tortilje s piščančjim mesom

Za šest tortilj:

  • 6 tortilj
  • 500 g piščančjih prsi brez kosti
  • 50 g kalčkov alfalfa (lucerna)
  • 60 g paradižnika (svežega ali vloženega)
  • 50 g koruze iz pločevinke
  • 50 g rdeče paprike
  • 60 g zelene solate
  • 30 ml sončničnega olja
  • 1/4 žličke kurkume
  • sol po okusu

Dodatki za preliv

Količina primerna našim željam in potrebam:

  • vložena na drobno narezana mešana zelenjava (poljubno, po okusu)
  • kečap
  • francoski solatni preliv
  • tatarska omaka
  • paradižnikova omaka
  • jogurtov solatni preliv

Postopek za pripravo tortilje s piščančjim mesom

Najprej si pripravimo piščančje meso, ki ga narežemo na trakove, ga posolimo in potresemo s kurkumo, v ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo na trakce narezano piščančje meso.Tortilje s piščančjim mesomPripravimo si vse sestavine za preliv tortilje in osnovne sestavine za sestavo; paradižnik in papriko na drobno narežemo, solatne liste operemo in osušimo. Pripravimo si še kalčke in odcedimo koruzo iz pločevinke. Po želji in okusu, pripravimo še kakšno drugo vloženo zelenjavo.

V ponvi segrejemo tortilje, da postanejo tople in mehke.Tortilje s piščančjim mesom

Na tortiljo, ki smo jo segreli, začnemo nalagati osnovne sestavine kot so: pečen piščanec, paprika, paradižnik, koruza in kalčki, vse to pokrijemo z listi solate, nato dodamo še prelive, če nam kakšen preliv ne odgovarja, ga lahko tudi izpustimo ali zamenjamo. Dodamo še drugo poljubno zelenjavo, ki smo jo pripravili, če se za to določimo.

Tako naloženo tortiljo zavijemo in spnemo z zobotrebcem da ostane zavita.

Postrežemo. Tortiljo si lahko obložimo in zavijemo tudi po svojih željah in okusu.

Tortilje s piščančjim mesom

Tudi s kulinaričnimi nasveti iz drugih celin, si lahko pripravimo čudovit obrok. Lučka Glaser

Pa še nekaj nasvetov kako lahko pripravimo piščančje meso:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor