Pica z jurčki in hrenovko
Print Friendly, PDF & Email

Pica z jurčki in hrenovko je okusna, hitro pripravljena pica, ki ima dodan okus po jurčkih, hrenovkah, siru, olivah, paradižnikovi mezgi … Ob tako pripravljeni pici lahko zraven ponudimo tudi hren, čemažev pesto ali pa tržaško omako za popestritev okusov. Za dekoracijo lahko uporabimo vložene jurčke, kuhano hrenovko, vejico zelenja ali kar imamo doma in na vrtu. Zraven pa priporočam sezonsko solato.

Pica z jurčki in hrenovko

Pripomočki za pripravo pice z jurčki in hrenovko:

  • pečica
  • pekač iz pečice 35 x 40 cm

Sestavine za pico z jurčki in hrenovko:

Za 4 osebe:

  • 300 g testa za pico
  • 200 g zamrznjenih ali svežih jurčkov
  • 250 g hrenovke po želji (piščančje, goveje …)
  • 200 ml paradižnikove mezge z origanom
  • origano za začimbo
  • 200 g naribanega sira mocarele
  • 20 oliv po želji
  • poper po želji

Postopek priprave pice z jurčki in hrenovko:

Najprej v manjši skodelici pripravimo kvasec, v večji skledi pripravimo moko in ostale sestavine, ter zamesimo testo za pico in ga pustimo vzhajati na dvojno količino. Natančnejša navodila dobite na povezavi: Testo za pico, ki vedno uspe.  Po tem receptu narejeno testo za pico lahko hranimo v hladilniku še 5 dni, zato ga jaz vedno naredim za večkrat.

Tako pripravljeno testo naredimo hitro, je nadvse preprosto, sproščujoče, le počakati moramo, da testo vzhaja. Iz tako pripravljenega testa bo pečena pica imela hrustljavo skorjico z rahlo in mehko sredico.

Testo na peki papirju razvaljamo v velikosti pekača, lahko pa ga raztegnemo tudi ročno ter pustimo vzhajati med tem časom, ko pripravljamo nadev za pico.

Pica z jurčki in hrenovko

Zamrznjene jurčke damo počasi odtajati v hladilnik, kjer se tajajo okoli 2 do 3 ure, odvisno kako imamo pakirane. Če imamo sveže jurčke, jih očistimo in narežemo na 5 mm tanke rezine.

Hrenovke narežemo na 5 mm široke rezine.

Pica z jurčki in hrenovko

Testo premažemo s paradižnikovo mezgo z origanom. Če imamo paradižnikovo mezgo brez origana, origano potrosimo po mezgi. Jurčke enakomerno porazdelimo po vsem testu, lahko dodamo tudi druge vrste gob, če želimo.

Pica z jurčki in hrenovko

Hrenovke tudi porazdelimo po testu enakomerno, da bodo kosi enako bogati. Tudi sir razdelimo po vsej površini le robove pustimo brez nadeva.

Pica z jurčki in hrenovko

Na koncu dodamo še olive, če jih imamo radi, v nasprotnem primeru jih pa lahko tudi preskočimo.

Pica z jurčki in hrenovko

Navadno pečico ogrejemo na 250 °C in postavimo pekač s pico na mrežo, ki je na srednji prečki pečice, ter pečemo od 12 do 15 minut, da se robovi lepo zapečejo in pica je pečena.

Pečeno pico z jurčki in hrenovko postrežemo še vročo, ob skledi sezonske solate ali ob gosti juhi, enolončnici, vendar pa, če je pica prevelika in nam ostane, je okusna tudi hladna. Po želji lahko pico tudi popopramo ali okrasimo z vloženimi jurčki, tržaško omako ali čemaževim pestom.

Pica z jurčki in hrenovko

Pica je postala del naše kuhinje zaradi okusnosti in raznolikosti nadevov. Lučka Glaser

Pripravila sem vam še nekaj povezav do različnih receptov za pice:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor