Pica s tuno in čičeriko
Okusna pica, ki je, poleg klasičnih dodatkov, obložena s tuno in čičeriko, je krasna ideja za pripravo pice, še posebej če ste ljubitelji tunine. Včasih nam zmanjka idej, kako bi pico obložili malo drugače in spodnji predlog vam vsekakor ponuja drugačno, a okusno pico.
Pripomočki za pripravo pice s tuno in čičeriko
- okrogel pekač premera 28 cm ali navaden pekač iz pečice
Sestavine za pripravo pice s tuno in čičeriko
Za pico premera 28 cm:
- 240 g testa za pico
- 80 g tunine iz pločevinke
- 5 žličk paradižnikove mezge
- 1 žlička origana
- 15 g šampinjonov v slanici
- 80 g naribanega sira mocarele
- 50 g kuhane čičerike (iz pločevinke)
- 5 rezin paprike za dekoracijo
Ta testo (za 6 pic):
- 1 kg pšenične moke tip 500
- 2 zavojčka suhega kvasa
- 1 žlička sladkorja
- 100 ml mlačnega mleka
- 100 ml olja po želji
- 18 g morske soli
- 400 ml vode
Postopek za pripravo pice s tuno in čičeriko
Najprej pripravimo testo, svetujem, da ga naredite po receptu in zamesite testo iz zgornjih sestavin; najprej iz mleka, kvasa in sladkorja naredimo kvasec, moki dodamo sol in jo vmešamo, nato dodamo še preostale sestavine in kvasec in ugnetemo lepo, gladko in voljno testo ter ga pustimo, da vzhaja. Ko je testo vzhajalo, ga razdelimo na 6 enakih delov, ki jih pokrijemo s prtičem in pustimo, da ponovno vzhajajo. Če vsega testa ne boste potrebovali na enkrat, lahko hlebčke (kroglice) v zaprti posodi za živila shranite v hladilniku. Več navodil v zvezi s shranjevanjem in pripravo testa najdete na povezavi: testo za pico, ki vedno uspe.
Ko hlebček testa vzhaja, pomokamo delovno površino in testo z roko raztegnemo na primerno velikost.
Testo preložimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, najprej na testo damo paradižnikovo mezgo, potrosimo s suhim origanom in porazdelimo šampinjone po vsej pici.
Nato dodamo nariban sir, razdelimo čičeriko (pred tem jo odcedimo), meso tunine, ki smo ji odlili olje, in položimo rezine paprike, vse sestavine razdelimo enakomerno preko vse pice.
Navadno pečico ogrejemo na 250 °C in postavimo pekač s pico na mrežo, ki je na srednji prečki pečice ter pečemo od 12 do 15 minut.
Pečeno pico postrežemo še vročo, vendar pa, če je prevelika in nam ostane, je okusna tudi hladna.
Pica je vedno dobrodošla na naši mizi, kakor prigrizek, malica ali kosilo. Lučka Glaser
Pripravila sem vam nekaj različnih receptov za pripravo pic:
- Valentinova pica.
- Pica s šunko.
- Pica iz večnamenskega kvašenega testa z lisičkami in mortadelo.
- Pica z jurčki.
- Mini pica.
- Zavita pica.
- Pica iz bučk.
- Pica dežnikarica.