Testo za pico, ki vedno uspe
Print Friendly, PDF & Email

Pripravite testo za pico, ki vedno uspe, naredimo ga hitro, le počakati moramo, da testo vzhaja, iz tako pripravljenega testa bo pečena pica imela hrustljavo skorjico z rahlo in mehko sredico.

Priprava testa za pico je nadvse preprosta, sproščujoča in točno boste vedeli, kakšne sestavine vsebuje testo vaše pice.

Testo za pico, ki vedno uspe

Pripomočki za pripravo testa za pico

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo testa za pico

Za 1650 g testa za pico oz 6 pic:

  • 1 kg pšenične moke tip 500
  • 2 zavojčka suhega kvasa
  • 1 žlička sladkorja
  • 100 ml mlačnega mleka
  • 100 ml olja po želji
  • 18 g morske soli
  • 400 ml vode

Postopek priprave testa za pico

V manjši skodelici pripravimo kvasec, najprej damo mlačno mleko, sladkor in suhi kvas, pomešamo sestavine in pustimo vzhajati na sobni temperaturi 15 do 20 minut.

Topleje je v prostoru, hitreje bodo kvasovke delovale in bo posledično bo kvasec prej narejen in tudi testo bo hitreje vzhajalo.

Medtem v skledo presejemo moko, da se prezrači, v skledico shranimo 50 g moke od celote za gnetenje, valjanje in peko, moki, ki jo bomo uporabili za izdelavo testa, dodamo sol in jo umešamo v moko. V sredini moke naredimo vdolbino in vanjo damo mlačno vodo, olje in vzhajan kvasec, vse sestavine najprej umešamo v skledi.Testo za pico, ki vedno uspe

Nato testo damo na delovno površino in gnetemo, da se vgnete lep gladek hlebček.Testo za pico, ki vedno uspe

Skledo potrosimo z moko, položimo vanjo hlebček in pustimo vzhajati, pokrijemo s prtičkom in počakamo, da testo naraste na dvojno količino.

Vzhajano testo razdelimo na manjše hlebčke, glede na naše potrebe in jih ponovno gladko vgnetemo, jaz sem naredila 6 enakih delov testa za pico, ki vedno uspe.

Nasvet
Tako razdeljene hlebčke za pico, če smo jih naredili več, še preden ponovno vzhajajo, lahko shranimo v hladilnik v posodi, ki je pokrita, tako bodo počasneje vzhajali. Tako pripravljeni hlebčki za pico so uporabni najmanj še 5 dni, vendar jih moramo vsak dan ponovno pregnesti.

Tako zgnetene hlebčke, pustimo na pultu, da ponovno narastejo na dvojno količino.

Testo za pico, ki vedno uspe

Nato pripravimo pekače za pice, testo lahko raztegnemo ročno, lahko pa ga razvaljamo glede na velikost pekača oziroma modela za pico. Testo poljubno obložimo.

Obloženo pico pečemo v navadni ogreti pečici, na 250 °C za 12 do 15 minut (lahko tudi manj), odvisno od debeline testa.

Testo za pico, ki vedno uspe

Pica je prav okusen prigrizek, malica, lahko pa tudi kosilo. Lučka Glaser

Pripravila sem vam še nekaj idej za pice:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor