Marinada – nepogrešljiv dodatek za popoln okus mesa
Marinada je hitro narejena, a pri začinjanju mesa skorajda nepogrešljiva, saj meso začini, da dobimo (po)polnejši okus, meso pa tudi
Preberi večOdkrijte zakladnico koristnih nasvetov za kuhinjo, dom in življenjski slog! V kategoriji “Nasveti” najdete trike za bolj učinkovito kuhanje, shranjevanje hrane, urejanje prostora in še veliko več. Z majhnimi spremembami lahko prihranite čas in izboljšate svoj vsakdan. Preverite naše nasvete in jih začnite uporabljati že danes!
Marinada je hitro narejena, a pri začinjanju mesa skorajda nepogrešljiva, saj meso začini, da dobimo (po)polnejši okus, meso pa tudi
Preberi večČesnovi pski, ki jih nekateri imenujejo tudi peski, zrastejo v spomladanskem času pri česnu, ki smo ga vsadili pozno jeseni
Preberi večCvetovi drobnjaka kisu dajejo čudovito roza rdečo barvo, kot tudi značilen vonj in okus po drobnjaku. Ko drobnjak zacveti in
Preberi večPred vami je izvrsten recept, kako shraniti jurčke za kasnejši čas v primeru, da ne maramo hrane iz zamrzovalnika ali
Preberi večPalačinke v kozarcu so poslastica, pri kateri imamo precej proste roke glede izbire sestavin in dodatkov. Priprava pride prav še
Preberi večTako kot drobnjak, si tudi peteršilj rada shranim za kasneje, ko ga na vrtu več ni. Peteršilj je v kulinariki
Preberi večJajčno testo lahko uporabimo za polnjenje različnih testenin; nam so najbolj znani idrijski žlikrofi, tortelini, ravioli, polnjeni žepki, koroški žlikrofi
Preberi večPonedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota Nedelja Dober tek vam želi ekipa Oblizniprste! Za še več tedenskih jedilnikov kliknite tu.
Preberi večOb sezoni čemaža se včasih vprašamo, kako ga shraniti za čez ostali del leta? Najbolje je iz njega narediti pesto
Preberi večV času, ko je drobnjaka v izobilju, včasih več ne vemo kam bi ga še lahko dali. Sicer se ga
Preberi večČemaž ali divji česen je res vsestranska rastlina. Zgodaj spomladi nabiramo njegove liste, ki jih lahko uživamo sveže v kakšnih
Preberi večKuhanje surovih govejih vampov je zahtevno, za nekatere tudi neprijetno opravilo, saj imajo surovi goveji vampi močan vonj, ki se
Preberi večOkusen, pikanten dodatek raznim, že pripravljenim jedem, lahko se ga ponudi in dodaja raznim solatam, na pečene bučke, melancane, paradižnike,
Preberi večBarvanje jajc z robidovim sokom je postopek barvanje jajc v času velikonočnih praznikov, ki je tradicionalen in izhaja še iz
Preberi večS pomočjo kapalke lahko na lupini trdo kuhanih belih jajc ustvarimo čudovite, neponovljive vzorce prelivajočih barv. Če nimamo kapalke, lahko
Preberi večVčasih želimo uporabiti bela jajca, pa jih ne moremo dobiti. Obstaja način, kako navadna rjava jajca spremeniti v bela. Potrebujemo
Preberi večGalaktični pirhi, vesoljski pirhi, špricani pirhi … vsa ta imena bi jim lahko dali. Spominjajo me na galaksijo, torej temno
Preberi več