Pleskavice pečene v ponvi
Print Friendly, PDF & Email

Tudi v ponvi lahko spečemo izvrstne pleskavice, ki so prav tako okusne in sočne, kot tiste, ki jih spečemo na žaru, le tistega značilnega vonja po dimu nimajo, toda bistvo je, da ostane okus. Vseeno pa je pomembno kako jih pripravimo, še posebej to velja, ko pripravljamo zamrznjene pleskavice. V današnjem času dobimo že pripravljene oblikovane pleskavice, ki pa se med seboj razlikujejo po kvaliteti mesa, začimbah in seveda osebe, ki pleskavice pripravlja. Katere boste kupili, je na vas, spodnji recept pa je primeren za vse.

Pleskavice pečene v ponvi

Pripomočki za pripravo pleskavic v ponvi

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pleskavice v ponvi

Za tri osebe:

  • 3 pleskavice po 200 g že oblikovane, kupljene v trgovini
  • 1 žlica olja ali masti
  • 6 rezin čebule oz. po okusu

Priprava pleskavic v ponvi

Sveže pleskavice najmanj pol ure pred pripravo vzamemo iz hladilnika in jih pustimo na kuhinjskem pultu, da se segrejejo na sobno temperaturo.

Če imamo zamrznjene, je najboljše, da pleskavice iz zamrzovalnika vzamemo že večer prej in jih počasi odtajamo v hladilniku, nato pa pred samo pripravo, enako kot sveže, pustimo na sobni temperaturi, da se ogrejejo.
To je zelo pomembno, saj se bodo le tako lepo spekle tudi v sredini.

Pleskavice pečene v ponvi

Na sobno temperaturo ogreto pleskavico položimo na kuhinjsko desko ali na krožnik, odstranimo povoščen papir, ki ločuje pleskavice in jo z rokami rahlo pregnetemo, da se pleskavica prezrači in enakomerno stanjša. Tako se lepše in hitreje speče. Enako storimo s preostalimi pleskavicami.

Pleskavice pečene v ponvi

V ponvi segrejemo olje ali mast in na njej popečemo pripravljene pleskavice, ki jih pečemo na zmernem ognju po obeh straneh 10 do 15 minut, da pleskavica dobi lepo zapečeno barvo, čas pečenja pa je odvisen tudi od debeline pleskavice in vročine, na kateri se je pekla. Pazimo tudi, da pleskavic ne obračamo z vilicami, saj tako iz nje odtečejo sokovi, ampak za obračanje uporabimo prijemalko.

Medtem, ko se pleskavice pečejo, lahko že olupimo in narežemo čebulo, ki jo bomo postregli poleg.

Pleskavice pečene v ponvi

Pečeno pleskavico postrežemo še vročo, skupaj z ajvarjem in narezano čebulo, ki sta osnovni prilogi k mesu z žara oziroma v našem primeru, pleskavici, spečeni v ponvi.

Pleskavice pečene v ponvi

Ni nujno da imamo žar, tudi na štedilniku lahko spečemo in pripravimo čudovito kosilo. Lučka Glaser

Še nekaj dobrot ki jih lahko ponudimo kot prilogo pleskavici:

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor