Kako porabiti zelen paradižnik?
Ko gre sezona paradižnika h koncu in na vrtu ostanejo le še, sicer lepi, a zeleni paradižniki, se nam jih zdi škoda zavreči. In res bi bila škoda, če bi jih zavrgli, iz njih namreč lahko ustvarimo prave kulinarične specialitete.
Pa si poglejmo nekaj idej, kako porabiti zelen paradižnik.
Ocvrti zeleni paradižniki
Po okusu malo spominjajo na bučke, vendar njihova struktura je bolj kompaktna in okus svež, kot bi bila dodana limona za svežino.
Za recept klikni TUKAJ.
Marmelada iz zelenega paradižnika
Vsekakor je posebna, tako kot njene sestavine. Najprej vas preseneti s svojo barvo, nato še z okusom. Posebna, drugačna. Vredna, da jo poskusite.
Za recept klikni TUKAJ.
Borovničeva marmelada z zelenim paradižnikom in banano
Okusna marmelada pripravljena iz zanimive kombinacije sadja in zelenjave. Če imate kakšen zelen paradižnik odveč, ga le spremenite in ‘skrijte’ v okusno marmelado po spodnjem receptu. Bodo vaši jedci ugotovili kaj se skriva v njej? Dvomim. 🙂
Za recept klikni TUKAJ.
Frtalja iz zelenega paradižnika
Frtalja iz zelenega paradižnika je okusna, rahlo kiselkastega okusa, ki pa ga ublaži rahlo sladek okus čebule.
Za recept klikni TUKAJ.
Ajvar z zelenim paradižnikom
Ajvar z zelenim paradižnikom je shranek, ki si ga pripravimo pozno v jeseni, ko nam na vrtu ostane še zelen paradižnik in ne vemo kaj oz. kam bi z njim. Zelenemu paradižniku dodamo rdečo papriko, tako da je izgled ajvarja bolj prijetno rdeč, kislost pa zmanjšamo z dodanim sladkorjem.
Za recept klikni TUKAJ.
Solata z zelenim paradižnikom in fižolom za ozimnico
Solata z zelenim paradižnikom in fižolom v zrnju za ozimnico je dobrodošla v zimskem času, ko nam vrt pokrijeta slana in sneg.
Za recept klikni TUKAJ.
Bolgarska solata za ozimnico
V poznem jesenskem času in dolgotrajni zimi, je bolgarska solata, ki je polna vitaminov in mineralov, dobrodošla priloga raznim mesnim narezkom, kot solata pri kosilu, ali kot samostojni obrok za tiste, ki obožujejo solate.
Za recept klikni TUKAJ.