Hruškova marmelada z robidnicami
Marmelada po spodnjem receptu je sladkobno kiselkastega okusa in jo lahko uporabljamo pri pečenju peciva, ali pa kot namaz na
Preberi večMarmelada po spodnjem receptu je sladkobno kiselkastega okusa in jo lahko uporabljamo pri pečenju peciva, ali pa kot namaz na
Preberi večNe veste kaj skuhati za kosilo? Nekaj idej za kosila najdete v Oblizniprste tedenskem jedilniku. Tokrat že 151 po vrsti.
Preberi večKo nas narava obdari in nam ponudi, da si naberemo njene plodove, imamo na voljo krajši čas, da to storimo
Preberi večKoprive so kot zelo uporabne in zdravilne rastline poznali že včasih, danes pa bi jim lahko rekli lokalno super živilo.
Preberi večHruškov kompot je prava osvežitev v vsakem letnem času. Kompot iz hrušk, pripravimo avgusta ali septembra, ko dozori večina sort
Preberi večKo smo pridelali ali kupili preveliko količino paprik, ki jih sproti ne moremo porabiti, jo lahko shranimo z zamrzovanjem. Zmrznjena
Preberi večČe se na vašem vrtu bohoti bazilika in jo radi uporabljate pri kuhanju, potem je sušenje bazilike za začimbo zelo
Preberi večHruškova marmelada je okusna marmelada, katere sladkobnost lahko prilagajamo svojemu okusu, pri tem pa marmelada ne izgubi svojega vonja in
Preberi večNa vrtu se mi bohoti grm, na katerem je polno robid. Vsako leto jih je zelo veliko in jih tudi
Preberi večZgodaj poleti nabiramo bezgove cvetove za bezgov sirup, ko proti koncu poletja dozorijo bezgove jagode, pa iz njih lahko pripravimo
Preberi večOkusna in hitro pripravljena marmelada, ki jo, zaradi rahlo specifičnega okusa, uporabljamo za namaz ali pečenje različnih slaščic. Ker uporabimo
Preberi večPor je še ena izmed vrtnin, ki jo rada shranim s pomočjo zamrzovanja, za obdobje, ko ga nimam na vrtu.
Preberi večDrobnjak je azijska začimba, ki vsebuje veliko vitamina A, C in B12, gorčična olja in saponine. Če ga damo v
Preberi večMarinada je hitro narejena, a pri začinjanju mesa skorajda nepogrešljiva, saj meso začini, da dobimo (po)polnejši okus, meso pa tudi
Preberi večČesnovi pski, ki jih nekateri imenujejo tudi peski, zrastejo v spomladanskem času pri česnu, ki smo ga vsadili pozno jeseni
Preberi večCvetovi drobnjaka kisu dajejo čudovito roza rdečo barvo, kot tudi značilen vonj in okus po drobnjaku. Ko drobnjak zacveti in
Preberi večPred vami je izvrsten recept, kako shraniti jurčke za kasnejši čas v primeru, da ne maramo hrane iz zamrzovalnika ali
Preberi več