Inka kumarice vložene v kisu
Inka kumarice, ki jih vložimo v kis, so okusne, kompaktne in jih lahko ponudimo kot prilogo vsem kuhanim in pečenim
Preberi večInka kumarice, ki jih vložimo v kis, so okusne, kompaktne in jih lahko ponudimo kot prilogo vsem kuhanim in pečenim
Preberi večTuršija po moje, je kisla zimska solata, ki je po Balkanu zelo razširjena in jo pripravljajo gospodinje, da si pripravijo
Preberi večPonedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota Nedelja Dober tek vam želi ekipa Oblizniprste! Za še več tedenskih jedilnikov kliknite tu.
Preberi večNamaz, solata, priloga, ozimnica? Katerikoli pridevnik domači lutenici pridamo, je v vsakem primeru to božansko dobra jed iz pečene paprike,
Preberi večKo gre sezona paradižnika h koncu in na vrtu ostanejo le še, sicer lepi, a zeleni paradižniki, se nam jih
Preberi večKaj narediti z manjšimi, češnjevimi paradižniki, če jih imamo viška? Odlična ozimnica so pečeni češnjevi paradižniki v olju. Priprava je
Preberi večNe veste kaj skuhati za kosilo? Nekaj idej za kosila najdete v Oblizniprste tedenskem jedilniku. Tokrat že 151 po vrsti.
Preberi večObožujem kumare in v poletnem času, ko jih je v izobilju, jih pripravim na najrazličnejše načine, najrajši pa imam kar
Preberi večRobidnice zamrzujemo v času zorenja, ko jih dnevno tudi nabiramo in jih tudi shranimo za kasnejšo uporabo ali predelavo. Robidnice
Preberi večJeseni si lahko privoščimo slastno grozdje, če ga imamo radi, lahko pa iz njega pripravimo različne dobrote, ki nas bodo
Preberi večV tokratnem nasvetu boste našli opis postopka kako pripraviti semena kopriv za njihovo uporabo v kulinariki. Jeseni koprive bogato cvetijo
Preberi večRižota s tuno, gobice s krompirjem, svinjski zrezek z jajčevcem, juha iz hokaido in maslene buče, pečen krompir z rdečo
Preberi večJabolka pripravimo za zamrzovanje takrat, ko nimamo primerne shrambe, ali pa imamo nekvalitetna jabolka, ki niso primerna za dolgoročno shranjevanje.
Preberi večOdličen shranek, ki zaradi posebno prijetnega, rahlo sladkega okusa, izredno popestri okus naših enolončnic. Zamrznjeno koruzo lahko dodajamo tudi v
Preberi večTudi v tem tednu poiščite odgovore na vprašanje, kaj kuhati, v našem tedenskem jedilniku. Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota
Preberi večSlivovo marmelado pri nas obožujemo, saj jo naredim vsako poletje. Včasih slive kombiniram s cimetom ali vanilijo. Tokrat sem slivam
Preberi večNaribane kumare po mediteransko imajo zaradi dodanih mediteranskih začimb in oljčnega olja obogaten vonj in okus, ki nas spominja na
Preberi več