Kako najenostavneje razrezati lubenico?
Print Friendly, PDF & Email

Kako najenostavneje razrezati lubenico? Vsak od nas se je loti malo drugače. Meni je spodnji način zelo všeč, saj je zelo enostaven, hkrati pa ven dobimo simpatične, majhne, lahko bi rekla ”one bite” kose lubenice, kar mi je še posebej všeč, saj ne maram velikih kosov. Tako narezana lubenica se super obnese tudi na zabavah ali na pikniku.
Upam, da vam bo ideja prišla prav, jaz sem je bila zelo vesela, ko sem izvedela zanjo. Potrebujete pa zgolj dovolj oster (in velik) nož, desko za rezanje ter seveda ohlajeno lubenico. 🙂

Kako najenostavneje razrezati lubenico?

Kako najenostavneje razrezati lubenico?

Povsem enostavno, izbrano lubenico naprej prerežemo na pol.

Kako najenostavneje razrezati lubenico?

Eno polovico damo na stran, drugo pa obrnemo na desko tako, da je odrezani del na deski. Vzamemo nož in lubenico po dolgem narežemo na cca. 2-3 cm široke trakove (oz po želji).

Kako najenostavneje razrezati lubenico?

Sedaj lubenico prerežemo na trakove še v nasprotni smeri – prečno. Pri tem si lahko pomagamo in s prsti držimo skupaj lubenico da obdrži obliko.

Dobimo lubenico, narezano na ”kocke” oziroma priročne majhne kose. S prsti enostavno potegnemo izbrani košček lubenice iz celote in zagrizemo s sočno, ohlajeno lubenico.

Postopek seveda ponovimo tudi z drugo polovico.

Uživajte!

Poglejte tudi: kako se najenostavneje lotiti manga.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor