Shranjevanje špargljev
Print Friendly, PDF & Email

Ob besedi šparglji kar zastrižem z ušesi in skozi misli mi šine 1001 ideja kako bi jih lahko pripravila! In ker tako zelo obožujem šparglje, vsako leto poskrbim za zalogo špargljev tudi za čas, ko ni njihova sezona. Kako? Z nadvse priročnim zamrzovanjem. Tako shranjeni šparglji so pri uporabi kot bi uporabila sveže in tako v njihovem okusu lahko uživam tudi sredi zime.

Pripomočki za shranjevanje špargljev:

  • posodice s pokrovčki primerne za živila in zamrzovanje

Sestavine za shranjevanje špargljev:

  • šparglji v poljubni količini

Kako shraniti šparglje za kasnejše obdobje?

Izbrano količino špargljev najprej očistimo, nato pa jih narežemo na poljubno velike kose. Jaz jih narežem na približno 1-2 centimetra dolge dele, vi lahko krajše, ali daljše. Šparglje režem kar direktno v posodico, v kateri jih bom shranila in pri tem sproti tehtam, saj šparglje shranim v količinah, ki jih običajno uporabim za pripravo jedi. Tehtanje ni nujno, lahko jih narežete v večjo posodo in jih potem odvzamete v potrebni količini.

Uporabimo le mehke dele šparglje, olesenele zavržemo oziroma uporabimo za pripravo juhe.

 

Posodice s šparglji zapremo, opremimo z napisom o vsebini, teži (če ste tehtali) in po želji tudi datumom shranjevanja. Postavimo v zamrzovalnik in če imamo možnost, izberemo opcijo hitrega zamrzovanja.

Shranjevanje špargljev

Tako shranjene in zamrznjene šparglje potem lahko uporabimo v najrazličnejši jedeh, kot bi imeli sveže in jih pred uporabo ne odmrznemo, ampak uporabimo kar zamrznjene, tako bodo takšni, kot bi bili sveži.

Še nekaj mojih najljubših receptov kako porabiti šparglje:

Za še več idej pa poglejte: odlični recepti za jedi s šparglji in recepti za jedi s šparglji.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor