Feferoni v kisu
Print Friendly, PDF & Email

Feferoni v kisu so prava poslastica za vse letne čase, prav posebej pa, ko nimamo na razpolago sveže zelenjave, zato si jih pripravimo v času, ko jih imamo na vrtu več kakor jih lahko svežih porabimo. Feferone vložimo, da si popestrimo jedilnik in dodamo različnim obrokom, narezkom, sendvičem …

Tako lahko vložite pekoče ali ne pekoče feferone, jaz sem vložila ne pekoče feferone.

Feferoni pasterizirani v kisu

Feferoni v kisu – pripomočki

  • kozarec za vlaganje
  • pokrovček

Feferoni v kisu – sestavine

Za 720 ml velik kozarec:

  • 250 g očiščenih feferonov
  • 150 ml kisa za vlaganje 9%
  • 450 ml vode
  • morska sol po okusu
  • 5 g mešanice začimb za kumarice

Feferoni v kisu – postopek

Feferone v hladni vodi operemo, damo na cedilo, da se osušijo in jim odstranimo peclje.

Feferoni pasterizirani v kisu

Očiščene feferone naložimo v čist kozarec tako, da jih polagamo v kozarec, pri tem pazimo, da napolnimo tudi sredinski del v kozarcu.

Feferoni pasterizirani v kisu

V kozico damo vodo, kis, morsko sol in začimbe in pristavimo na štedilnik, da tekočina zavre.

Feferoni pasterizirani v kisu

Kozarec s feferoni postavimo na kovinsko podlago, da kozarec med polnjenjem ne poči in jih zalijemo s pripravljeno vročo tekočino z začimbami, nato kozarec dobro zapremo.

Feferoni pasterizirani v kisu

Vzamemo lonec, na dno katerega položimo kuhinjski servet, nanj pa zaprt kozarec feferonov in zalijemo z vodo, daje kozarec pokrit ter pokrijemo s pokrovko, pristavimo na štedilnik, da voda v loncu zavre, ko zavre zmanjšamo temperaturo in pustimo, da enakomerno vre 20 minut, nato izključimo štedilnik in pustimo feferone v loncu, da se ohladijo, to je približno 20 ur.

Feferoni pasterizirani v kisu

Ohlajen kozarec vloženih pasteriziranih feferonov vzamemo iz lonca,  ga osušimo in nanj nalepimo nalepko z vsebino in datum shranka ter shranimo v hladen prostor.

Feferoni pasterizirani v kisu

Želim vam veliko različnih shrankov v vaši shrambi, da bo zima bolj kulinarično zanimiva. Lučka Glaser

Pripravila sem ideje, kaj lahko še shranite v kozarčke za popestritev vaših jedilnikov:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor