Sardelni namaz, kot v vrtcu
Sardelni namaz, kot v vrtcu je hitro pripravljen in ga lahko skupaj s kruhom ponudimo za zajtrk, večerjo ali malico, da se okusno in zdravo okrepčamo. Z okusom po sardelicah, obogaten z jajcem in peteršiljem bo teknil vsem.
Sardelice imajo visoko vsebnost omega 3 maščobnih kislin, vitamine E, D in B, vsebujejo tudi veliko železa, selena, kalcija, magnezija in joda.
Pripomočki za pripravo sardelnega namaza
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo sardelnega namaza
Za šest oseb:
- 3 pločevinke po 125 g sardel
- 3 jajca
- 3 vejice peteršilja
- sol po okusu
- poper po okusu
Priprava sardelnega namaza, kot v vrtcu
Jajca naložimo v lonec, dolijemo vodo in ko voda zavre, jajca kuhamo 10 d0 12 minut, ko so jajca kuhana, odlijemo vročo vodo in dolijemo hladno, da se jajca hitreje ohladijo in jih tudi lažje olupimo. Pločevinke rib odpremo in jih skupaj z oljem stresemo v skledo.
Z vilicami sardelice skupaj z oljem dobro pretlačimo, kuhana jajca, ki smo jih olupili pa na drobno narežemo.
Narezana jajca dodamo pretlačenim sardelam, dodamo še na drobno narezan peteršilj.
Ponovno vse pretlačimo in premešamo.
Dobimo odličen sardelni namaz, ki ga lahko namažemo na kruh ali pekovsko pecivo.
Sardelin namaz lahko hranimo v hladilniku najmanj 4 dni pri temperaturi do 5°C.
Iz tako majhne pločevinke sardelic si lahko pripravimo namaz za celo družino. Lučka Glaser
Preberite še nekaj nasvetov za pripravo dobrega domačega kruha, ki ga ponudimo zraven namaza:
- Bel kruh z drožmi.
- Rahle bučne kajzerice.
- Rahle bige brez gnetenja.
- Pirin kruh s cvetom žafranike.
- Koruzni kruh.
- Polnozrnat kruh s solno kvasno emulzijo.
- Ovsen kruh s kvasno emulzijo.
- Črn kruh s kvasno solno emulzijo.
- Mlečen bel kruh iz kruhomata.
- Hitro pripravljen polnozrnat kruh iz aparata za peko kruha.
In še nekaj idej za namaze: