File osliča v koruznem zdrobu
Print Friendly, PDF & Email

File osliča v koruznem zdrobu je rahlo meso ribe, pečeno v hrustljavi skorjici iz koruznega zdroba, ki je nekoliko sladka in pripomore k izredno dobremu okusu.
Tako pečen oslič je hitro pripravljen in pečen, le organizirati se moramo, da damo zamrznjenega osliča vsaj 8 ur pred uporabo v hladilnik, da se oslič počasi odtaja. Tako pripravljenega osliča otroci naravnost obožujejo in tudi ostali, ki imamo radi ribe.

File osliča v koruznem zdrobu

Pripomočki za file osliča v koruznem zdrobu

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za file osliča v koruznem zdrobu

Za štiri osebe:

  • 750 g zamrznjenega fileti osliča
  • 6 žlic koruznega zdroba
  • 6 žlic sončničnega olja ali olja po želji
  • 1 kavna žlička morske soli ali sol po okusu
  • 1 limona po želji

Za domačo tržaško omako:

  • 40 g česna
  • 10 g peteršilja
  • 4 žlice deviškega oljčnega olja
  • morska sol po okusu

Priprava osliča v koruznem zdrobu

Ribe odtajamo počasi v hladilniku, tako ostanejo bolj kvalitetne, pripravite pa jih moramo znotraj enega dneva. Odtajate jih lahko kar v vrečki, v kateri so pakirani, ali pa jih naložite na pladenj, ki ima rob, da sok, ki nastaja pri taljenju ne odteka preko pladnja po hladilniku. Izcejen sok odlijemo in vsak kos ribe splaknemo pod tekočo vodo, potem jih naložimo v cedilo, da odvečna voda sproti odteče. Ko voda odteče, fileje osliča enakomerno posolimo.

Olupimo česen in operemo peteršilj za pripravo domače tržaške omake.

Za pripravo domače tržaške omake na drobno sesekljamo česen in peteršilj, potem pa dodamo olivno olje  in  sol  ter  vse  sestavine ter dobro  premešamo.

V slučaju, da tržaško omako delamo s sekljalnikom damo v sekljalnik vse sestavine za domačo tržaško  omako  in dobro sesekljamo. Več o sami pripravi najdete na povezavi: domača tržaška omaka.

Na krožnik damo koruzni zdrob in na njem povaljamo fileje osliča z obeh strani, da se ga zdrob oprime.

V kozici segrejemo olje na srednjo temperaturo in tako tudi pečemo fileje osliča, na srednji temperaturi na vsaki strani 3 do 4 minute.

Pečene fileje osliča naložimo na papirnate prtičke, da popivnajo odvečno olje še preden jih postrežemo. Zraven lahko ponudimo  tržaško  omako,  krhlje  limone,  priloge in po želji solato.

Zraven pečenega fileja osliča lahko ponudimo:

In še solate:

Privoščite si ribe, če pa ne marate kosti, so fileji odlična izbira. Lučka Glaser

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor