Svinjska ribica iz pečice z zelenjavo
Print Friendly, PDF & Email

Svinjska ribica je najbolj cenjen kos svinskega mesa, ki je zelo nežen, mehak ter zelo okusen, pri njegovi pripravi moramo biti zelo previdni, da med pripravo in pečenjem obdrži vso odlično kvaliteto, pečemo jo skupaj z zelenjavo, ki jo svinska ribica obogati z okusom in aromo.

Svinjina vsebuje veliko beljakovin, ki jih v življenju nujno potrebujemo in je tudi bogata z vitaminom B12 in drugimi vitamini in minerali.

Pripomočki za pripravo svinjske ribice iz pečice z zelenjavo

  • pekač 35 x 40 cm

Sestavine za pripravo svinske ribice iz pečice z zelenjavo

Za štiri osebe:

  • 500 g svinske ribice
  • 50 ml sončničnega olja
  • 5 – 6 nageljnovih žbic
  • 3 stroke česna
  • 250 g čebule
  • 100 ml vode
  • 300 g sveže rdeče in zelene paprike
  • 130 g rdečega korenja
  • 60 g posušenih buč ali 200 g svežih (ali zamrznjenih) buč
  • 3 liste lovorja
  • 1 vejico rožmarina
  • mleti poper po potrebi
  • morska sol po potrebi
  • 1 vejica peteršilja za dekoracijo
  • 1 vejica rožmarina za dekoracijo

Postopek za pripravo svinske ribice iz pečice z zelenjavo

Svinsko ribico najprej natremo s soljo in mletim poprom, nato jo na zgornjem delu petkrat zarežemo v dolžini enega do dva centimetra in v zarezo vtaknemo nageljnove žbice.

V posodi namočimo posušene buče, ki se morajo namakati dve do tri ure, če uporabimo sveže buče jih narežemo na poljubno velike manjše kose,  kot tudi vso ostalo zelenjavo, ki smo jo predhodno dobro oprali in odstranili vse nekoristne dele.

Pekač najprej naoljimo, nato vanj položimo svinsko ribico in ob straneh še vso zelenjavo, ki jo tudi posolimo in dolijemo vodo. Tako naložen pekač damo v pečico, ki smo jo segreli na 180 °C, klasično in pečemo 50 minut.

Med pečenjem večkrat polijemo svinsko ribico in zelenjavo s sokom ki se nabira na dnu pekača, da ostaneta svinska ribica in zelenjava sveži in lepo zapečeni.

Svinsko ribico narežemo na manjše kose in jo ponudimo skupaj s pečeno zelenjavo.

Pečena zelenjava je zelo okusna, posebno, če se peče skupaj z najbolj kvalitetnim kosom svinjine. Lučka Glaser

Priporočam, da zraven pripravite in ponudite:

In seveda tudi svežo solato, ki obogati obrok:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor