Umešana jajca z zelenjavo
Umešana jajca z zelenjavo so odlična izbira za lahko poletno večerjo, ko imamo na vrtu dovolj sveže zelenjave. Jed je
Preberi večUmešana jajca z zelenjavo so odlična izbira za lahko poletno večerjo, ko imamo na vrtu dovolj sveže zelenjave. Jed je
Preberi večBučkin narastek s feta sirom lahko jemo kot samostojno jed, primerna je za lažjo večerjo ali kosilo. Jed je sila
Preberi večLjubitelji oranžnih buč in vseh možnih jedi iz njih gotovo radi pripravijo tudi bučne njoke. Posebnega okusa so bučni njoki
Preberi večKrompirjev langaš je v Prekmurju zelo priljubljen. Ga pa vsaka gospodinja pripravlja po svojem receptu. Tradicionalno ga postrežejo s česnovo polivko,
Preberi večMesni venec s čebulo in brokolijem je jed, ki jo lahko pripravimo za kosilo in zraven postrežemo skledo solate. Lahko
Preberi večKruhove šnite so slasten obrok, ki ga običajno postrežemo skupaj s kompotom in nam pričarajo nostalgijo na otroška leta. Ker
Preberi večŠparglji spadajo med pomladno specialiteto in so pravi gurmanski užitek za vse, ki obožujejo šparglje. Zaradi svojih zdravilnih učinkov, spadajo med
Preberi večMlečni riž je okusen in hranljiv obrok iz le dveh sestavin. Kot topla jed tekne tako otrokom kot odraslim. Odličen
Preberi večSočni mafini s šparglji, slanino in sirom so izvrstna večerja. Najboljši so seveda še topli, a tudi hladni se priležejo
Preberi večTale jed je lahko običajno kosilo ali večerja, lahko pa jo razrežemo na več kosov in postrežemo kot glavni prigrizek
Preberi večPopečen mladi sir je hitro pripravljen obrok. Pripravimo ga lahko za glavno jed ali kot prilogo. Začinimo ga s poljubnimi
Preberi večHemendeks je preprosta, okusna večerja, lahko pa tudi nedeljski zajtrk, ki nas bo nasitil za kar nekaj časa. Gre za
Preberi večKnapovsko sonce ali funšterc je najbolj poznana zasavska jed, ki so jo pripravljale gospodinje za svoje može in sinove pred
Preberi večVsi obožujemo skutino pito oziroma burek. Vse pohvale gospodinjam, ki se te jedi lotijo od začetka, tako, da same zamesijo
Preberi večZasavski krumpantoč je stara jed iz Zasavja, posebno je bila poznana kot jed steklarjev, ki pa se je razširila tudi
Preberi večPečeni žepki z zelenjavo in sirom so v trikotnike zloženo vlečeno testo, ki jih napolnimo z dušeno zelenjavo in kockami
Preberi večPrepražena vrtna zelenjava s črno redkvico v solati, je prava vitaminska bomba za jesen in zimo, ko naše telo še
Preberi več