Popečena zelenjava z rižem
Print Friendly, PDF & Email

Popečena zelenjava z rižem je super priloga. Lahko je tudi samostojen obrok – kot lahko kosilo ali lahka večerja. Sama si jo večkrat pripravim za večerjo, ker je odličen in nasiten obrok. Priprava vzame dobre pol ure. Postopek priprave je enostaven. popecena-zelenjava-z-rizem

Popečena zelenjava z rižem – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • nož
  • deska za rezanje
  • skleda
  • ponev (s pokrovko)
  • manjša kozica s pokrovko
  • merilna posoda za tekočine
  • jedilna žlica

Popečena zelenjava z rižem – sestavine:

(za 2 osebi kot priloga)

  • 75 g riža
  • 1,5 dl vode
  • sol
  • pol rdeče paprike
  • pol rumene paprike
  • 100 g korenja
  • 100 g bučk
  • 1 jedilna žlica olja
  • ščep popra
  • 1 spomladanska čebulica
  • malo drobnjaka

Popečena zelenjava z rižem – priprava:

Zelenjavo dobro operemo z vodo. Korenje olupimo in narežemo na kolobarje. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na kose. Bučko narežemo na kolobarje.popecena-zelenjava-z-rizemRiž temeljito speremo z vodo. Damo ga v kozico in prilijemo vodo ter rahlo posolimo. Skuhamo ga do mehkega. Po potrebi še dolijemo vode. Običajno zadostuje 1 merica riža in 2 merici vode. Kuhan riž damo na stran. popecena-zelenjava-z-rizemV ponvi segrejemo olje in na njem z obeh strani zapečemo na kolobarje narezano bučko. Bučk predhodno ne solimo. Pečene bučke damo v posodo in na toplo. popecena-zelenjava-z-rizemV ponev damo korenje in papriko, malo posolimo in popopramo, pokrijemo s pokrovko ter na hitro popražimo, da se zelenjava malo zmehča, vendar še vseeno ostane hrustljava. popecena-zelenjava-z-rizemH korenju in papriki dodamo bučke in riž ter premešamo. popecena-zelenjava-z-rizemPotrosimo z nasekljano spomladansko čebulo in drobnjakom. Postrežemo takoj. popecena-zelenjava-z-rizemUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.9]

Dodaj odgovor