Skutina pita “na hitro”
Print Friendly, PDF & Email

Vsi obožujemo skutino pito oziroma burek. Vse pohvale gospodinjam, ki se te jedi lotijo od začetka, tako, da same zamesijo testo, ga razvaljajo, uporabijo domače dobrote in spečejo za vso družino. Vendar kdaj pa kdaj nimamo časa za celoten postopek, zato je tu recept za skutino pito “na hitro”, katera je gotova v slabi uri.

Skutina pita “na hitro” – pripomočki:

  • vilica in posoda
  • okrogel pekač premera 28 cm
  • klasična pečica

Skutina pita “na hitro” – sestavine:

  • 500 g skute
  • 400 g kisle smetane + 100 g za na vrh
  • 50 ml sladke smetane
  • 3 večja jajca
  • žlička soli
  • olje za namastitev pekača
  • paket vlečenega testa (500 g)

Skutina pita “na hitro” – postopek:

V večjo posodo damo skuto in jo z vilico razdrobimo. Dodamo kislo smetano in sol in zmešamo v zmes.

Dodamo jajca (če imate manjša jajca, raje dodajte 4) ter sladko smetano ter ponovno premešamo, da nastane bolj tekoča zmes.

Pečico prižgemo na 200 °C ter namastimo pekač. Vzamemo plast vlečenega testa, jo pomočimo v maso z vseh strani in jo položimo v pekač.

To ponovimo z vsemi preostalimi plastmi testa, dokler ne zapolnimo celotnega pekača. Na vrh testa dodamo še nekaj žlic kisle smetane in jo razporedimo.

Postavimo v ogreto pečico in pečemo 30-40 minut oziroma dokler ne porjavi.

Ko je gotova, jo pustimo še nekaj časa v pekaču, nato pa jo obrnemo na krožnik ter narežemo na kose in postrežemo. Tako je še sam izgled skutine pite podoben torti. 🙂 Hitra večerja je gotova in pripravljena v slabi uri. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor