Tortilja pica Calzone
Print Friendly, PDF & Email

Tortilja pica Calzone je nadgradnja tortilja pice na hitro. To je slasten obrok, ki ga pripravimo iz svojih najljubših sestavin in pojemo brez slabe vesti (tudi za večerjo), saj običajno kvašeno “testo za pico” nadomestimo s tortiljo. Za pripravo in peko potrebujemo približno 15 minut časa in že diši iz pečice …

Tortilja pica Calzone – pripomočki:

  • peki papir
  • pekač
  • deska za rezanje
  • nož
  • ribež
  • žlica

Tortilja pica Calzone – sestavine:

Sestavine so za 2 tortilja pici Calzone.

  • 2 tortilji
  • 4-6 žlic kečapa ali domače paradižnikove omake
  • 2 čajni žlički mletega origana ali bazilike
  • nekaj tankih rezin jedilne bučke
  • 8-10 češnjevih paradižnikov
  • 3-6 oliv brez koščic (po želji)
  • nekaj rezin šunke (po želji)
  • nekaj listov sveže bazilike
  • 10 dag sira (npr. edamec ali mozzarella)

Tortilja pica Calzone – postopek:

Pekač obložimo s peki papirjem, nanj položimo 2 tortilji in ju premažemo s kečapom. Potrosimo z mletim origanom ali baziliko. Količino prilagodimo okusu.

Jedilno bučko narežemo na tanke kolobarje, mini paradižnike razpolovimo ali jih narežemo na manjši kose. Na kolobarje narežemo tudi razkoščičene olive. Vse skupaj enakomerno porazdelimo po eni polovici tortilje. Dodamo lahko poljubne sestavine (npr. šunko, gobice, jajčevce).

Po vrhu vseh sestavin naribamo sir (npr. Edamec).

Ko smo tortilja pico napolnili s poljubnimi sestavinami, jo prepognemo.

Po vrhu še naribamo malo sira in potrosimo z zelišči (bazilika ali origano). Tortiljo pico Calzone pečemo dobrih 10 minut v pečici segreti na 200° C. Vmes večkrat preverimo in pazimo, da je ne zažgemo.

Postrežemo na plitvem krožniku in dekoriramo s svežimi listi bazilike in češnjevim paradižnikom.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor