Tortilja pica na hitro
Print Friendly, PDF & Email

Tortilja pica na hitro je hrustljava večerja, ki jo pojemo brez slabe vesti. Namesto kvašenega testa za pico preprosto uporabimo tortiljo, ki jo poljubno obložimo. Medtem ko se peče, pripravimo še solato. To zares morate poskusiti. Navdušeni boste!

Tortilja pica na hitro – pripomočki:

  • pekač
  • peki papir
  • deska za rezanje
  • nož
  • ribež
  • žlica

Tortilja pica na hitro – sestavine:

Sestavine so za 2 tortilja pici.

  • 2 tortilji
  • 4-6 žlic kečapa
  • 2 čajni žlički mletega origana
  • 6-10 češnjevih paradižnikov
  • 3-5 oliv brez koščic (po želji)
  • nekaj rezin šunke ali suhe salame (po želji)
  • nekaj listov sveže bazilike
  • 10 dag sira (npr. edamec ali mozzarella)

Tortilja pica na hitro – postopek:

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo tortiljo. Nanjo namažemo 2-3 žlice kečapa.

Potrosimo z mletim origanom. Potrosimo ga vsaj za eno čajno žličko. Če ga imamo radi, lahko z njim še malce bolj pretiravamo.

Češnjeve paradižnike in liste bazilike operemo pod tekočo vodo. Mini paradižnike razpolovimo.Paradižnike in liste bazilike porazdelimo po tortilji. Baziliko je morda še bolje dodati na koncu, ko je pica že pečena.

Če imamo radi, lahko dodamo tudi nekaj oliv. Najbolje je, da uporabimo tiste brez koščic in jih razpolovimo.

Dodamo lahko tudi poljubni mesni dodatek (npr. šunko ali suho salamo). Na koncu vse skupaj potrosimo z naribanim sirom. Najbolje je, da uporabimo sir edamec ali na kose narezano mozzarello.Tortilja pica je pečena v dobrih 10 minutah v pečici segreti na 200° C. Vmes večkrat preverimo in pazimo, da je ne zažgemo, saj je tortilja pica res hitro pečena.

Pečena tortilja pica na hitro je hrustljava in spominja na čips iz tortilje. Zraven se odlično poda velika skleda zelene solate. Če vam ostane kakšna tortilja in ne veste, kako bi jo porabili, lahko naredite čips iz tortilje. Lahko pa naslednji dan za kosilo pripravite tortilje s tuno.

Dober tek! Naj vam tekne ta hrustljavi ekspres obrok.

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.6]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor