Popečen mladi sir
Print Friendly, PDF & Email

Popečen mladi sir je hitro pripravljen obrok. Pripravimo ga lahko za glavno jed ali kot prilogo. Začinimo ga s poljubnimi začimbami, da je še bolj aromatičen in okus še bolj bogat. Poskusite in navdušeni boste.

Popečen mladi sir – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • ponev
  • lopatka

Popečen mladi sir – sestavine:

Količino rezin sira prilagodite potrebam.

  • rezine mladega sira
  • 1 – 2 žlici olivnega olja
  • ščepec karija ali kurkume (po želji)
  • ščepec soli in popra (po želji)
  • ščepec mlete rdeče paprike (po želji)
  • ščepec čilija v prahu (po želji)

Popečen mladi sir – postopek:

Mladi sir narežemo na približno 1 cm debele rezine. Uporabimo lahko poljubno vrsto mladega sira; klasičnega ali z dodatki. Jaz sem uporabila mladi sir z drobnjakom. Če imate radi pikantno hrano, lahko uporabite mladi sir s čilijem. Če želite, lahko mladi sir pripravite sami – recept najdete tukaj.

V ponvi segrejemo 1 veliko žlico olivnega olja. V teflonski ponvi gre tudi brez maščobe, vendar če kasneje uporabimo začimbe, se bodo le-te lepše vezale na sir in bo zato bolj polnega okusa.

Na segreto ponev previdno položimo rezine sira. Po želji lahko dodamo poljubne začimbe (npr.: sol, poper, kari, rdečo papriko, čili itd.). Popečemo jih na hitro (2 minutki) na višji temperaturi, vendar ne na maksimalni.

Vmes malo potresemo ponev, nato pa z lopatko previdno obrnemo rezine in jih popečemo še na drugi strani.

Popečeni mladi sir je gotov, ko se obarva zlato rjavkasto. Postrežemo ga takoj, saj je topel najbolj dober.

Zraven ponudimo katerokoli zelenjavo ali samo veliko skledo poljubne solate. Odlično se zraven poda tudi pirin kruhek, kuhana zelenjava nad vodno paro ali zelenjavna priloga z jurčki.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor