Kruhove šnite brez mleka
Print Friendly, PDF & Email

Kruhove šnite so slasten obrok, ki ga običajno postrežemo skupaj s kompotom in nam pričarajo nostalgijo na otroška leta. Ker pa so sedaj takšni časi, da veliko ljudi ne sme uživati mleka, sem se lotila kruhovih šnit brez mleka in ugotovila, da je rezultat skoraj enak, če ne celo boljši. Poskusite jih še vi in se prepričajte.

Kruhove šnite brez mleka – pripomočki:

  • globok krožnik ali skodelica
  • vilica ali metlica
  • nož
  • deska za rezanje
  • ponev
  • penovka
  • papirnata brisačka

Kruhove šnite brez mleka – sestavine:

Za 4 kruhove šnite potrebujemo:

  • 4 rezine kruha
  • 2-3 jajca
  • ščepec mletega cimeta (po želji)
  • 2-3 dl vode
  • olje za cvrtje
  • kristalni sladkor za posip (po želji)

Kruhove šnite brez mleka – postopek:

V skodelici razžvrkljamo 2 celi večji jajci. Če sta manjši pa dodajmo še eno.

Po želji dodamo ščepec mletega cimeta in z vilico stepemo, da se začimba porazdeli po celotni masi.

Dodamo približno 2 dl vode ter ponovno dobro premešamo z vilico ali metlico, da dobimo penasto strukturo. Kruh narežemo na rezine, ki so debele približno 1,5 cm. Za kruhove šnite brez mleka uporabimo “star” kruh in ga tako predelamo v nov okusen obrok.

Kruhove rezine potopimo v jajčno maso, da se dobro napijejo in obarvajo rumeno.

V ponvi segrejemo olje in v vročega previdno položimo kruhove rezine. Pečemo jih na obeh straneh; na vsaki strani približno 3 minute oz. tako dolgo, da se lepo zapečejo in dobijo značilno zlato barvo.

Pečene kruhove šnite vzamemo iz olja s pomočjo penovke in jih položimo na papirnato brisačko, da popivna odvečno olje.

Če želimo, lahko šnite potrosimo s kristalnim sladkorjem. To storimo takoj, ko so še vroče, da se sladkor malce stopi.

Postrežemo jih skupaj s kompotom. Nekateri jih jedo tudi skupaj s solato. Izbira je vaša. Kakor komu paše. Na podoben način lahko pripravimo hrustljave cimetove žemljice, kjer lahko mleko nadomestimo z vodo.

Dober tek!

Če imate na zalogi veliko “starega” kruha in ne veste, kako bi ga porabili, naredite pisane kruhove cmočke ali kruhovo štruco.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor