Špinačne palačinke s tuno in rukolo
Print Friendly, PDF & Email

Špinačne palačinke s tuno in rukolo so slasten brezmesni obrok, ki se ga zaradi enostavne priprave lahko lotijo tudi začetniki. Če ne marate špinače, lahko uporabite tudi navadne palačinke, čeprav zelene špinačne palačinke niti nimajo tako izrazitega okusa po špinači. Po želji lahko dodate kakšno poljubno sestavino (npr. koruzo, papriko).

Špinačne palačinke s tuno in rukolo – pripomočki:

  • skodelica
  • žlica
  • vilica
  • polovični pekač
  • peki papir

Špinačne palačinke s tuno in rukolo – sestavine:

Sestavine so za 2-3 osebe.

  • 5-6 špinačnih palačink
  • 1 majhen lonček kisle smetane
  • 1 velika konzerva tune
  • 10 dag naribanega sira (edamec ali podobno)
  • 2-3 pesti rukole
  • ščepec soli in popra
  • 1 žlica posušenega origana

Špinačne palačinke s tuno in rukolo – postopek:

Špinačne palačinke pripravimo kot običajne, le da s pomočjo špinače obarvamo maso v zeleno barvo in po želji dodamo še začimbe.

V posodi zmešamo: 1 jajce, 2 dl mleka, ščepec soli in popra, 200 g pasirane špinače in žličko olja. Zmiksamo in dodamo še 1 jogurtov lonček bele moke, ki smo ji primešali ščepec sode bikarbone. palačinke spečemo kot običajne.
Natančen opis priprave špinačnih palačink najdete tukaj.

V skodelico stresemo 1 majhen jogurtov lonček kisle smetane ter dodamo 1 veliko konzervo tune. Z vilico dobro premešamo.

Solimo in popramo po okusu. Če želimo, lahko dodamo še kakšno začimbo, ki nam je všeč (npr. posušeni čiliji, origano). Dobro premešamo.

Na vsako palačinko damo 2-3 žlice nadeva in ga razmažemo po površini palačinke. Rob palačinke pustimo prazen, da nadev med peko ne bo tekel ven.

Potem potrosimo nariban sir. Uporabimo edamec ali podobno vrsto.

Nato dodamo še nekaj listov rukole. Količino nadeva, sira in rukole prilagodimo okusu. Nekateri imajo radi bolj, drugi pa manj polnjene palačinke.

Napolnjene špinačne palačinke s tuno in rukolo zvijemo v rolado in jih zložimo eno poleg druge na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

Na vrhu potrosimo še preostanek naribanega sira ter večji ščepec origana.

Pečemo jih dobrih 15 minut na 180°C, da se sir lepo stopi, palačinke pa hrustljavo zapečejo.

Dobre so tople ali hladne. Postržemo lahko cele ali jih narežemo na roladice.

Dober tek!

Če imate radi polnjene palačinke – poskuste tudi polnjene palačinke s tuno in zelene palačinke z gobovim nadevom. Tisti, ki pa imate raje sladke različice polnjenih palačink, pa obvezno poskusite palačinke s čokoladno skuto ali gratinirane skutine palačinke s kokosom. Odlične pa so tudi preproste palačinke z banano.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor