Kokošja jetrca s sladkimi feferoni
Kokošja jetrca s sladkimi feferoni so zaradi dodatka slednjih še bolj sladka kot običajno. Jeseni je feferonov v izobilju zato si kokošja jetrca pripravite tudi z njimi. Po želji lahko dodate tudi kakšen pikanten feferon in jed bo še bolj izjemna.
Kokošja jetrca s sladkimi feferoni – pripomočki:
- deska
- nož
- ponev za peko
- pripomoček za mešanje
Kokošja jetrca s sladkimi feferoni – sestavine:
- 5 do 6 feferonov
- 1 večja čebula
- 1 jušna žlica sezamovega olja
- 200 g kokošjih jetrc
- sol po okusu
- poper po okusu
- ščepec mešanice domačih suhih zelišč
- malo vode (po potrebi)
- 1 do 2 sesekljana zrna česna
- 1 ali 2 jušni žlici oljčnega olja
Količine so primerne za eno osebo, čas priprave je 20 do 30 minut.
Kokošja jetrca s sladkimi feferoni – postopek priprave:
Očistite feferone in čebulo. Čebulo nasekljajte na kocke ter jo v vok posodi na malo vode podušite z feferoni in soljo. Ko se feferoni in čebula nekoliko zmehčajo dodajte 1 jušno žlico sezamovega olja, na večje kose narezana kokošja jetrca in po potrebi prilijte še nekaj žlic vode. Dušite pokrito na tihem ognju. Nekaj minut pred koncem priprave dodajte še ščepec mešanice posušenih zelišč saj zelišča vsebujejo eterična olja, ki jedi obogatijo. Eterična olja so hlapljiva zato zelišča dodajajte vedno proti koncu priprave jedi.
Ko so jetrca lepo pečena jih odstavite z ognja, dodajte predhodno nasekljan česen in 1 do 2 jušni žlici oljčnega olja. Premešajte in ponudite še toplo jed.
Kokošja jetrca s sladkimi feferoni ponudite s svežo solato in rezino mehkega polnovrednega kruha, ki vam bo pomagal pomazati čudovito omako.