Mehki in slastni kvašeni rogljički
Mehki in slastni kvašeni rogljički? Zveni mamljivo? Skoraj ni lepšega vonja kot je vonj po domačih pečenih rogljičkih. In zakaj
Preberi večMehki in slastni kvašeni rogljički? Zveni mamljivo? Skoraj ni lepšega vonja kot je vonj po domačih pečenih rogljičkih. In zakaj
Preberi večČeprav sem od malih nog oboževala mesni burek, ki naj bi bil tudi edini “pravi” burek, sem se zelo navdušila,
Preberi večKrompir je ena izmed največkrat uporabljenih sestavin v kulinariki. Za pripravo krompirja z zelenjavo najprej skuhamo neolupljen krompir in med tem časom, ko se le-ta kuha pripravimo zelenjavo v voku. Kuhan krompir odcedimo, olupimo, narežemo na kose ter prepražimo na maslu. Na krožnih najprej razporedimo krompir, najn pa damo zelenjavo iz voka.
Preberi večS pravilno pripravo in peko purana zagotovimo, da je pečeno puranje meso sočno in mehko, da se kar topi v
Preberi večOdlični slani muffini so super ideja za prav vse obroke: za zajtrk, saj so hitro pripravljeni, za kosilo, ker so
Preberi večKozice običajno kuhamo, dušimo, pečemo na žaru, ali pripravimo v solati. Tokrat pa jih lahko ocvrete in si pripravite hrustljave
Preberi večBuča je tista zelenjava, ki me takoj spomni na jesen in njene dolge večere. Bučna krema je idealna tako kot
Preberi večJedi iz krompirja so skoraj že vsakdanje, krompir res lahko jemo na sto in en slasten način. Poskusite še polnjen
Preberi večKrompir malo drugače je ena izmed idej, kako na malo drugačen način pripraviti krompir. Najprej skuhamo neolupljen krompir in ko je kuhan ga olupimo ter narežemo na debelejše rezine. V voku na raztopljeni maščobi prepražimo por. Polivko pripravimo iz rikote in jajc. Namastimo pekač, na dno damo krompir, nanj razporedimo por in vse skupaj zalijemo s polivko. Damo v mrzlo pečico in pečemo na 180 stopinj Celzija približno 45 minut.
Preberi večPalačinke so ena izmed najbolj preprostih jedi, ki jih zna narediti vsak kuharski začetnik. Ravno zaradi njihove preprostosti jih navadno
Preberi večPuranje zrezke z gobami pripravimo tako, da najprej na kokosovi maščobi popečemo meso, nato pa v isti posodi pripravimo še gobe v kombinaciji s kislo smetano.
Preberi večMlečni močnik ali mlečni osukanec je jed, ki so jo rade pripravljale že naše babice. Jed je preprosta, nasitna in
Preberi večPresenečeni boste, kako lahko kombinacija marmelade, dimljenega sira in pršuta običajne piščančje prsi spremenijo v slastno večerjo. Naj na vaši
Preberi večPiščančji zrezki v sirovi omaki so enostavna in hitra jed za pripravo. Najprej na kokosovi maščobi popečemo piščančje zrezke, nato pa pripravimo sirovo omako. Sladki smetani in smetani za kuhanje dodamo sirček za mazanje, topljeni sirček in nariban sir. Vse skupaj premešamo, začinimo z muškatnim oreščkom, po potrebi dosolimo in omaka je gotova.
Preberi večKaj se pripravi hitro in je zelo dobro? Praženec! 😀 Danes delamo zdrobov praženec, ki je prav tako slastnega okusa
Preberi večLe kdo ne mara bureka? Vsakodnevno hodimo mimo njih, ko nakupujemo v trgovini ali ko gremo v pekarno. Pogosto jih
Preberi večBrez dvoma je rižota z bučo zelo preprosta za narediti in je tudi zelo okusna. Po želji jo lahko solimo
Preberi več