Zelenjava iz voka

Zelenjavo iz voka lahko postrežemo kot prilogo pri kosilu, ali pa kot lahko večerjo. V voku raztopimo kokosovo maščobo in na njem najprej prepražimo in nato dušimo šalotko. Dodamo zelenjavo, jo solimo in premešamo. Med kuhanjem jo še popramo in ji dodamo mleto sladko rdečo papriko (po potrebi dosolimo). Ko skoraj vsa voda izpari dodamo še paradižnikovo omako, balzamični kis in peteršilj. Čas nadaljnjega kuhanja je odvisen od tega, ali hočemo, da vsa voda izpari, ali pa hočemo imeti še malo “omake”.

Preberi več

Gratinirana zelenjava s krompirjem

Gratinirana zelenjava s krompirjem je jed, ki je enostavna za pripravo. Na kokosovi maščobi prepražimo čebulo, dodamo izbrano zelenjavo in jo kuhamo dokler se ne zmehča. Kuhano zelenjavo nato stresemo v namaščen pekač, prelijemo jo s polivko iz smetane za kuhanje in jajca. Na vrh potresemo še nariban sir in jed spečemo v pečici. Poleg postrežemo še krompir, ki ga neolupljenega skuhamo in kuhanega olupimo, razrežemo in postrežemo poleg gratinirane zelenjave.

Preberi več