Pisani toasti – hitro, enostavno, okusno
Pisani toasti so odlična jed, lahko jih pripravite kot prigrizek na rojstnodnevni zabavi, za večerjo za vso družino ali za malico, ko vas zagrabi lakota. Zanje potrebujete le 5 sestavin in manj kot pol ure za pripravo (s pečenjem vred). Priprava pa je enostavna in ne zahteva posebnih kuharskih veščin. Skratka, to je jed, ki se vam ne more ponesrečiti.
Pisani toasti – pripomočki:
- žlica
- deska za rezanje
- nož
- velika plastična posoda
- pekač
- tehtnica
- ribežen
Pisani toasti – sestavine:
- 9 toastov
- 1 majhen lonček kisle smetane (180 g)
- pol (rdeče) paprike
- 100 g sira
- 130 g piščančje salame (Poli)
Količine so, kot vidite, spisane za pripravo devetih toastov. Če pa jih želite pripraviti več ali manj, pa številke malo preračunajte in jed bo prav tako uspela. Tudi če jih ne tehtate, ampak jih dodajate po občutku, se vam pisani toasti ne bodo ponesrečili.
Pisani toasti – postopek:
V veliko posodo naribamo sir in salamo.
Papriko narežemo na majhne koščke in damo tudi to v posodo.
Dodamo še kislo smetano in vse skupaj z žlico dobro premešamo.
Toaste damo na pekač. Maso porazdelimo na toaste – približno eno zvrhano žlico na en toast. Maso z nožem razmažemo po celem toastu.
Toaste damo v pečico in jih pečemo na 200 °C nekje 12 do 15 minut.
Voila – naši toasti so pripravljeni. Enostavno, kajne?
Dober tek!