Pisani toasti – hitro, enostavno, okusno
Print Friendly, PDF & Email

Pisani toasti so odlična jed, lahko jih pripravite kot prigrizek na rojstnodnevni zabavi, za večerjo za vso družino ali za malico, ko vas zagrabi lakota. Zanje potrebujete le 5 sestavin in manj kot pol ure za pripravo (s pečenjem vred). Priprava pa je enostavna in ne zahteva posebnih kuharskih veščin. Skratka, to je jed, ki se vam ne more ponesrečiti.

Pisani toasti - hitro, enostavno, okusnoPisani toasti – pripomočki:

  • žlica
  • deska za rezanje
  • nož
  • velika plastična posoda
  • pekač
  • tehtnica
  • ribežen

Pisani toasti - hitro, enostavno, okusnoPisani toasti – sestavine:

  • 9 toastov
  • 1 majhen lonček kisle smetane (180 g)
  • pol (rdeče) paprike
  • 100 g sira
  • 130 g piščančje salame (Poli)

Količine so, kot vidite, spisane za pripravo devetih toastov. Če pa jih želite pripraviti več ali manj, pa številke malo preračunajte in jed bo prav tako uspela. Tudi če jih ne tehtate, ampak jih dodajate po občutku, se vam pisani toasti ne bodo ponesrečili.

Pisani toasti – postopek:

V veliko posodo naribamo sir in salamo.

Pisani toasti - hitro, enostavno, okusno

Papriko narežemo na majhne koščke in damo tudi to v posodo.

Pisani toasti - hitro, enostavno, okusno

Dodamo še kislo smetano in vse skupaj z žlico dobro premešamo.

Toaste damo na pekač. Maso porazdelimo na toaste – približno eno zvrhano žlico na en toast. Maso z nožem razmažemo po celem toastu.

Pisani toasti - hitro, enostavno, okusno

Pisani toasti - hitro, enostavno, okusno

Toaste damo v pečico in jih pečemo na 200 °C nekje 12 do 15 minut.

Voila – naši toasti so pripravljeni. Enostavno, kajne?

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 23 Povprečno: 4.3]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor