Krompir z zelenjavo

Krompir je ena izmed največkrat uporabljenih sestavin v kulinariki. Za pripravo krompirja z zelenjavo najprej skuhamo neolupljen krompir in med tem časom, ko se le-ta kuha pripravimo zelenjavo v voku. Kuhan krompir odcedimo, olupimo, narežemo na kose ter prepražimo na maslu. Na krožnih najprej razporedimo krompir, najn pa damo zelenjavo iz voka.

Preberi več

Krompir malo drugače

Krompir malo drugače je ena izmed idej, kako na malo drugačen način pripraviti krompir. Najprej skuhamo neolupljen krompir in ko je kuhan ga olupimo ter narežemo na debelejše rezine. V voku na raztopljeni maščobi prepražimo por. Polivko pripravimo iz rikote in jajc. Namastimo pekač, na dno damo krompir, nanj razporedimo por in vse skupaj zalijemo s polivko. Damo v mrzlo pečico in pečemo na 180 stopinj Celzija približno 45 minut.

Preberi več