Cvetača in brokoli iz pečice

Cvetača in brokoli iz pečice je zelo enostavna jed, ki je priporočljiva predvsem za večerjo. Cvetačo in brokoli skuhamo na sopari. Med tem časom dušimo čebulo, razžvrkljamo jajca, ki jim dodamo paradižnikovo omako, sol, poper, balzamični kis in mleto sladko rdečo papriko. Skuhano cvetačo in brokoli ter dušeno čebulo ohladimo in nato dodamo jajcem. Vse skupaj zelo dobro zmešamo, damo v namaščen pekač in pečemo v pečici na 150 stopinj Celzija približno pol ure.

Preberi več

Pečen por z jajci

Pečen por z jajci je zelo enostavna jed za pripravo. V voku segrejemo repičino olje, dodamo pro in nariban korenček, ki ju na hitro prepražimo. Prilijemo 3 dl vode in kuhamo toliko časa, da voda izpari in se zelenjava zmehča. Zelenjavo ohladimo in jo dodamo razžvrkljanim jajcem ter dodamo še mleto sladko rdečo papriko. Vse skupaj zelo dobro premešamo, damo v namaščen pekač in pečemo na 180 stopinj Celzija približno pol ure.

Preberi več

Zelenjava iz voka

Zelenjavo iz voka lahko postrežemo kot prilogo pri kosilu, ali pa kot lahko večerjo. V voku raztopimo kokosovo maščobo in na njem najprej prepražimo in nato dušimo šalotko. Dodamo zelenjavo, jo solimo in premešamo. Med kuhanjem jo še popramo in ji dodamo mleto sladko rdečo papriko (po potrebi dosolimo). Ko skoraj vsa voda izpari dodamo še paradižnikovo omako, balzamični kis in peteršilj. Čas nadaljnjega kuhanja je odvisen od tega, ali hočemo, da vsa voda izpari, ali pa hočemo imeti še malo “omake”.

Preberi več