Jajčevci in bučke v solati
Ko pridejo toplejši dnevi in čas sveže sezonske zelenjave, takrat so zelo dobrodošle raznolike solate. Pa si privoščimo zelo okusno
Preberi večKo pridejo toplejši dnevi in čas sveže sezonske zelenjave, takrat so zelo dobrodošle raznolike solate. Pa si privoščimo zelo okusno
Preberi večPite so moja omiljena jed. Lahko so sladke ali slane, nikoli se jim ne morem upreti. Še prav posebno mesto
Preberi večKo nastopi čas špargljev, potem je nedvomno pomlad tukaj. Naberemo lahko divje ali kupimo gojene. Vedno več ljudi goji šparglje
Preberi večCvetača in brokoli iz pečice je zelo enostavna jed, ki je priporočljiva predvsem za večerjo. Cvetačo in brokoli skuhamo na sopari. Med tem časom dušimo čebulo, razžvrkljamo jajca, ki jim dodamo paradižnikovo omako, sol, poper, balzamični kis in mleto sladko rdečo papriko. Skuhano cvetačo in brokoli ter dušeno čebulo ohladimo in nato dodamo jajcem. Vse skupaj zelo dobro zmešamo, damo v namaščen pekač in pečemo v pečici na 150 stopinj Celzija približno pol ure.
Preberi večPečen por z jajci je zelo enostavna jed za pripravo. V voku segrejemo repičino olje, dodamo pro in nariban korenček, ki ju na hitro prepražimo. Prilijemo 3 dl vode in kuhamo toliko časa, da voda izpari in se zelenjava zmehča. Zelenjavo ohladimo in jo dodamo razžvrkljanim jajcem ter dodamo še mleto sladko rdečo papriko. Vse skupaj zelo dobro premešamo, damo v namaščen pekač in pečemo na 180 stopinj Celzija približno pol ure.
Preberi večZavitki s pršutom so lahko slastna večerja, odlična predjed ali fina priloga. Zavitki s pršutom so zelo hitro pripravljeni in
Preberi večVčasih je treba zamižati na eno oko pri kalorijah in si privoščiti kaj pregrešnega. Ocvrte kruhove rezine so elegantna rešitev,
Preberi večV gozdu že od marca naprej diši po čemažu. Iz čemaža (znan tudi kot divji česen) lahko pripravimo veliko okusnih
Preberi večŠpinačna pita s sirom in mladimi listi rdeče pese bo navdušila gurmane. Ravnodušne ne bo pustila niti vegetarijance. Če smo
Preberi večBrokolijev pire je zelo slastna priloga, zaradi katere navadnega pireja sploh ne boste pogrešali. Je predvsem zelo kremast in poln
Preberi večCvetačni narastek je zelo okusna jed, ki lahko služi kot priloga ali kot samostojna jed. Jed ostane sočna in rahla,
Preberi večPor iz voka je enostavna jed, ki jo lahko postrežemo kot prilogo ali kot glavno jed. Na kokosovi maščobi prepražimo čebulo, ki jo nato tudi nekaj časa dušimo. Dodamo por, korenček in zalijemo z vodo. Med kuhanjem dodamo še paradižnikovo omako, solimo, popramo in dobro premešamo. Jed je gotova, ko vsa voda izpari in se por omehča.
Preberi večPomlad je zame najlepši letni čas in ko slišim besedo pomlad, je moja prva misel regrat. Ne samo, da ima
Preberi večSte za preprosto večerjo ali le prigrizek, ki vam bo čudovito razvajal brbončice? Potem so šampinjoni s paradižnikom pravi tudi
Preberi večČe radi eksperimentirate v kuhinji z različnimi kombinacijami in okusi, vas bo piščanec v Coca Coli navdušil. Za tiste, ki
Preberi večHrustljava orada v koruzni srajčki je eden izmed najenostavnejših načinov, kako se lotite bele ribe v ponvi. Pri tako pečeni
Preberi večČas večerje, pa ne veste kaj bi pripravili. Polnjena sirova omleta je zelo preprosta jed, lahko je večerja ali malica,
Preberi več