Slastni čemaževi žepki z orehi
V gozdu že od marca naprej diši po čemažu. Iz čemaža (znan tudi kot divji česen) lahko pripravimo veliko okusnih
Preberi večV gozdu že od marca naprej diši po čemažu. Iz čemaža (znan tudi kot divji česen) lahko pripravimo veliko okusnih
Preberi večŠpinačna pita s sirom in mladimi listi rdeče pese bo navdušila gurmane. Ravnodušne ne bo pustila niti vegetarijance. Če smo
Preberi večBrokolijev pire je zelo slastna priloga, zaradi katere navadnega pireja sploh ne boste pogrešali. Je predvsem zelo kremast in poln
Preberi večCvetačni narastek je zelo okusna jed, ki lahko služi kot priloga ali kot samostojna jed. Jed ostane sočna in rahla,
Preberi večPor iz voka je enostavna jed, ki jo lahko postrežemo kot prilogo ali kot glavno jed. Na kokosovi maščobi prepražimo čebulo, ki jo nato tudi nekaj časa dušimo. Dodamo por, korenček in zalijemo z vodo. Med kuhanjem dodamo še paradižnikovo omako, solimo, popramo in dobro premešamo. Jed je gotova, ko vsa voda izpari in se por omehča.
Preberi večPomlad je zame najlepši letni čas in ko slišim besedo pomlad, je moja prva misel regrat. Ne samo, da ima
Preberi večSte za preprosto večerjo ali le prigrizek, ki vam bo čudovito razvajal brbončice? Potem so šampinjoni s paradižnikom pravi tudi
Preberi večČe radi eksperimentirate v kuhinji z različnimi kombinacijami in okusi, vas bo piščanec v Coca Coli navdušil. Za tiste, ki
Preberi večHrustljava orada v koruzni srajčki je eden izmed najenostavnejših načinov, kako se lotite bele ribe v ponvi. Pri tako pečeni
Preberi večČas večerje, pa ne veste kaj bi pripravili. Polnjena sirova omleta je zelo preprosta jed, lahko je večerja ali malica,
Preberi večZelenjavo iz voka lahko postrežemo kot prilogo pri kosilu, ali pa kot lahko večerjo. V voku raztopimo kokosovo maščobo in na njem najprej prepražimo in nato dušimo šalotko. Dodamo zelenjavo, jo solimo in premešamo. Med kuhanjem jo še popramo in ji dodamo mleto sladko rdečo papriko (po potrebi dosolimo). Ko skoraj vsa voda izpari dodamo še paradižnikovo omako, balzamični kis in peteršilj. Čas nadaljnjega kuhanja je odvisen od tega, ali hočemo, da vsa voda izpari, ali pa hočemo imeti še malo “omake”.
Preberi večKruhov narastek z višnjami je le še ena od okusnih idej, kako porabiti kruh, ki ostaja. Je okusna kombinacija sladko-kislega.
Preberi večDandanes, se po večini vsa zelenjava dobi v trgovinah ob vseh letnih časih, tako da si lahko pripravimo bučkin zavitek,
Preberi večTo ni torta podobna pici, ampak je pica podobna torti! Presenetite svoje goste ali družino s prav posebno pico v
Preberi večBrstični ohrovt je močan antioksidant in pravi vir vitaminov, zato pazimo, da ga ne prekuhamo, da ostane še malo čvrst. Če
Preberi večNe veste kam bi starim kruhom, ki vam je ostal? Nikar ga ne zavrzite. Iz starega kruha lahko ustvarimo prave
Preberi večKo ste utrujeni in vam je po napornem dnevu dovolj vsega je hitro pripravljena večerja, ki je tudi zdrava več
Preberi več