Sataraš
Print Friendly, PDF & Email

Še nekaj za ljubitelje zelenjavnih jedi. Ni lepšega, ko iz lastnega vrta prinesem sveže bučke, paradižnik in papriko. Takrat naredim sataraš po maminem receptu. A tudi pozimi se mi sataraš velikokrat zalušta, pa grem do trgovine v nabavo. Jed je lahka in okusna, recept je za 5 oseb.

sataras-0002

Sataraš – pripomočki:

  • globlja ponev ali vok za praženje zelenjave
  • deska in nož za rezanje sestavin
  • lesena žlica za mešanje sestavin

Sataraš – sestavine:

  • 3 manjše bučke
  • 2 rdeči papriki
  • 1 rumena paprika
  • 2 naribana korenčka (v primeru da nimate rumene paprike)
  • 4 zreli paradižniki (ali 1 pločevinka narezanih pelatov)
  • 2 čebuli
  • 4 jajca
  • soli in poper
  • rastlinsko olje ali kokosovo maslo

sataras-0023

Sataraš – postopek:

V poven vlijemo malo olja ali 2 kocki kokosovega masla, ko se segreje dodamo narezano čebulo in jo pražimo.
Med tem operemo, očistimo in narežemo vso zelenjavo na manjše kose, dodamo jo čebuli, posolimo, popoprimo, dodamo narezane zrele paradižnike in pražimo naprej.

sataras-0016

sataras-0011
Zelenjava spusti tekočino, ki med praženjem izginja, zato je potrebno večkrat premešati, da se zelenjava ne prime.

sataras-0009
Ko tekočina izpari, zelenjavi dodamo 4 cela jajca in med tem nenehno  mešamo.

sataras-0006
Sestavine pražimo še 5-7 minut.

sataras-0005
Jed je gotova.

Svetujem, da jo uporabite kot prilogo k hrenovkam ali pohanemu vitkemu somu.

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor