Bučna pita
Print Friendly, PDF & Email

Kar noče mi zmanjkat teh hokaido buč. 🙂 Še dobro da tako dolgo zdržijo. Tale pita je odlična kot samostojna jed, zraven lahko postrežemo sezonsko solato, za vse, ki pa imate radi meso, pa je bučna pita odlična priloga.

bucna_pita8

Bučna pita – pripomočki:

  • tortni model premera cca. 26-28 cm

Bučna pita – sestavine:

  • 50 dag hokaido buče
  • 25 dag skute
  • 2 žlici moke
  • 5 žlic zdroba
  • sol
  • 3 jajca
  • muškatni orešček

Bučna pita – postopek:

Buče naribamo in jih posolimo, začinimo z malo muškatnega oreščka.
bucna_pita1
Jajca zmešamo z zdrobom in moko.
bucna_pita3

Naribanim bučkam dodamo skuto in mešanico jajc, moke in zdroba ter dobro premešamo.

Zmes pustimo počivati pol ure, nato jo stresemo v namaščen pekač. Pečemo 50 minut na 180 °C.

Pripravljeno. Postrezite s svežo zelenjavo in okusna večerja je pripravljena!

bucna_pita9Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Metul

Sem grafična oblikovalka in samostojna podjetnica. Po duši športnica, tek na smučeh, potapljanje na vdih in gorništvo so del mojega življenja, prosti čas pa rada preživljam tudi v kuhinji, kjer kot prava ljubiteljica okusne in zdrave hrane najraje preizkušam nove recepte.

Dodaj odgovor