Bučna pita
Kar noče mi zmanjkat teh hokaido buč. 🙂 Še dobro da tako dolgo zdržijo. Tale pita je odlična kot samostojna jed, zraven lahko postrežemo sezonsko solato, za vse, ki pa imate radi meso, pa je bučna pita odlična priloga.
Bučna pita – pripomočki:
- tortni model premera cca. 26-28 cm
Bučna pita – sestavine:
- 50 dag hokaido buče
- 25 dag skute
- 2 žlici moke
- 5 žlic zdroba
- sol
- 3 jajca
- muškatni orešček
Bučna pita – postopek:
Buče naribamo in jih posolimo, začinimo z malo muškatnega oreščka.
Jajca zmešamo z zdrobom in moko.
Naribanim bučkam dodamo skuto in mešanico jajc, moke in zdroba ter dobro premešamo.
Zmes pustimo počivati pol ure, nato jo stresemo v namaščen pekač. Pečemo 50 minut na 180 °C.
Pripravljeno. Postrezite s svežo zelenjavo in okusna večerja je pripravljena!