Rižota z jajci
Print Friendly, PDF & Email

Rižota z jajci je okusna in zelo zanimiva priloga mesu in ribi. Zelo dobra je kot samostojna večerja ali zajtrk. Pogosto jo srečate v kitajski kuhinji, postreženo ob piščančjem ali govejem mesu. Jed je preprosta in dokaj hitro pripravljena, zadostna za 4-5 oseb.

Rižota z jajci

Rižota z jajci – pripomočki:

  • posoda za kuhanje
  • ponev za praženje
  • lesena žlica za mešanje
  • posodica
  • vilica

Rižota z jajci – sestavine:

  • 400 g navadnega belega riža
  • 600 dl vode
  • 1 goveja kocka
  • 4-5 jajc
  • rastlinsko olje
  • 1 žlico ocvirkov (po želji)
  • sol in poper

Rižota z jajci- postopek:

V posodo za kuhanje vlijemo nekaj olja, dodamo riž in z leseno kuhalnico nenehno mešamo, da se riž segreje (kakšnih 5 minut na zmernem ognju).
Pazimo da se riž ne prime.

Rižota z jajci
Malo posolimo, vlijemo vročo vodo, dodamo govejo kocko in v pokriti posodi na tihem ognju kuhamo 25 minut.

Rižota z jajci

Med tem v posodico razbijemo 4-5 celih jajc, dodamo sol, poper in žlico ocvirkov (če želimo dodatno izboljšati okus).
Mešamo z vilico, da se rumenjak in beljak popolnoma združijo.

Rižota z jajci
V ponvi na segretem olju vlijemo pripravljena jajca in jih spečemo. Rahlo mešajoč združimo kuhan riž in pečena jajca.

Rižota z jajci

Pripravljeno!

 

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor