Neverjetne mongolske kozice
Iščete enostaven in slasten recept za hitro pripravljen obrok s pridihom Azije? Pred vami je recept za pripravo neverjetnih mongolskih kozic s sladkim in rahlo začinjenim okusom po poru. Začinjenost mongolskih kozic lahko po želji ojačite z dodatkom čilija, česna in ingverja.
Pripomočki za mongolske kozice:
- deska za rezanje
- nož
- vok
- kuhalnica
- skodelica
- žlica
- zajemalka
- stiskalnik za česen
- 2 skodelici
Sestavine za mongolske kozice (za 2 osebi):
- 3 majhni pori
- 500 g velikih kozic (zamrznjene in olupljene)
- sojina omaka (1 žlica)
- ostrigina omaka (1 žlica)
- tajska omaka (1 žlica)
- 1 strok česna
- gustin (1 žlica)
- olivno olje
- ingver
Postopek priprave za mongolske kozice:
Por operemo in narežemo najprej vzdolž na trakove širine približno 5 mm, nato te trakove prerežemo še poprek, da dobimo kvadratke kot kaže slika.
Nato posebej v skodelici pripravimo omako iz sojine omake, ostrigine omake, tajske omake in gustina. Vsake sestavine dodamo po eno žlico in primešamo še malenkost ingverja v prahu. Celotno mešanico dobro premešamo z žlico.
V voku segrejemo 3 žlice olivnega olja. Na vroče olje stresemo zamrznjene kozice in na zmernem ognju pražimo 10 minut. Dodamo strt česen. Sok, ki se sprosti, z zajemalko odstranimo v skodelico.
Kozice še malo popražimo in dodamo por. Vse skupaj pražimo še 3 minute, nato dolijemo pripravljeno omako in na hitro prevremo, da se omaka zgosti.
Mongolske kozice se odlično podajo h kuhanemu belemu rižu ali riževim rezancem. Uživajte v okusih Azije!