Neverjetne mongolske kozice
Print Friendly, PDF & Email

Iščete enostaven in slasten recept za hitro pripravljen obrok s pridihom Azije? Pred vami je recept za pripravo neverjetnih mongolskih kozic s sladkim in rahlo začinjenim okusom po poru. Začinjenost mongolskih kozic lahko po želji ojačite z dodatkom čilija, česna in ingverja.

Neverjetne mongolske kozice

Pripomočki za mongolske kozice:

  • deska za rezanje
  • nož
  • vok
  • kuhalnica
  • skodelica
  • žlica
  • zajemalka
  • stiskalnik za česen
  • 2 skodelici

Sestavine za mongolske kozice (za 2 osebi):

  • 3 majhni pori
  • 500 g velikih kozic (zamrznjene in olupljene)
  • sojina omaka (1 žlica)
  • ostrigina omaka (1 žlica)
  • tajska omaka (1 žlica)
  • 1 strok česna
  • gustin (1 žlica)
  • olivno olje
  • ingver

Neverjetne mongolske kozicePostopek priprave za mongolske kozice:

Por operemo in narežemo najprej vzdolž na trakove širine približno 5 mm, nato te trakove prerežemo še poprek, da dobimo kvadratke kot kaže slika.

Neverjetne mongolske kozice

Nato posebej v skodelici pripravimo omako iz sojine omake, ostrigine omake, tajske omake in gustina. Vsake sestavine dodamo po eno žlico in primešamo še malenkost ingverja v prahu. Celotno mešanico dobro premešamo z žlico.

Neverjetne mongolske kozice

V voku segrejemo 3 žlice olivnega olja. Na vroče olje stresemo zamrznjene kozice in na zmernem ognju pražimo 10 minut. Dodamo strt česen. Sok, ki se sprosti, z zajemalko odstranimo v skodelico.

Nasvet
Sok lahko uporabimo za pripravo omake, da obogatimo okus po kozicah. Pri pripravi mongolskih kozic ne uporabljajte soli, saj je jed dovolj slana že zaradi samih omak.

Neverjetne mongolske kozice

Kozice še malo popražimo in dodamo por. Vse skupaj pražimo še 3 minute, nato dolijemo pripravljeno omako in na hitro prevremo, da se omaka zgosti.

Neverjetne mongolske kozice

Mongolske kozice se odlično podajo h kuhanemu belemu rižu ali riževim rezancem. Uživajte v okusih Azije!

Neverjetne mongolske kozice

 

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor