Bučkini vrčki
Print Friendly, PDF & Email

Bučke so res vsestranska zelenjava in lahko jih pripravimo na sto in en način. Bučkini vrčki, so polnjene bučke, katere bodo vsi z veseljem pohrustali, tudi tisti najmlajši. 🙂

buckini-vrcki-7

Bučkini vrčki – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • pekač
  • papir za peko
  • ponev
  • štedilnik
  • žlička
  • oster nož
  • kuhalnica
  • deska za rezanje
  • zobotrebec
  • merica za tekočine

Bučkini vrčki – sestavine:

Za 6 vrčkov oz 3 osebe:

  • 2 bučki
  • 2 stroka česna
  • manjša čebula
  • kakršno koli narezano meso, 2 žlici
  • 1 žlica drobtinic
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 dl vode
  • sol in poper po okusu
  • 1 žlica naribanega parmezana

Bučkini vrčki – postopek.

Bučkam odrežemo oba konca in jih razrežemo na tretjine, da dobimo cca. 5 cm visoke kose. Odrezani naj bodo, kar se le da naravnost, da bodo vrčki tudi stali naravnost.

buckini-vrcki-8

Iz vsakega kosa posebej, z žličko izdolbemo bučkino meso, ter okoli pustimo 3-4 mm robu, Spodaj pa pustimo slab cm debelo dno.

buckini-vrcki-9

Na deski za rezanje, na debelo sesekljamo čebulo, česen, ter bučkino meso, ki smo ga prej izdolbli.

buckini-vrcki-10

Na štedilnik pristavimo ponev, vanjo zlijemo olivno olje, ter na njem prepražimo nasekljano čebulo, česen in bučkino meso. Ko začne rahlo rjaveti, ga zalijemo s pol dl vode, ter počakamo, da voda nekoliko izhlapi.

buckini-vrcki-1

Nato v ponev, dodamo še narezano meso (jaz sem uporabila goveje meso iz juhe, ki se odlično obnese).

buckini-vrcki

Premešamo in kuhamo še cca. 5 minut. Po potrebi zalijemo s še pol dl vode. Solimo in popramo po okusu, ter odstavimo s štedilnika in pustimo, da se nekoliko ohladi. Masa naj ne bo tekoča.

buckini-vrcki-2

Pečico nastavimo na 180°C. Ko je se zmes v ponvi ohladila, ji dodamo drobtinice in rumenjak.

buckini-vrcki-3

Premešamo s kuhalnico. V pekač postavimo papir za peko, ter nanj postavimo naše vrčke. Do vrha jih napolnimo z maso, ter jih po vrhu posipamo s parmezanom.

buckini-vrcki-4

buckini-vrcki-5

Pekač postavimo v pečico, ter jih pečemo 25 minut, pri 180°C. Med tem, ko se vrčki pečejo, pripravimo ušesca, iz koncev bučk, ki so nam ostali.

buckini-vrcki-6

Ušesca postavljamo na vrčke, ko so ti že pečeni, tako da, s pomočjo zobotrebca, v vrčke najprej naredimo luknjice in nato konce ušesc, potisnemo v vrček.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor