Krompir in korenček malo drugače
Krompir in korenček je ena najcenejših in najpogostejših jedi, ki jih pripravljamo. Kot priloga služi dobro, vedno in povsod. Krompir in korenček malo drugače, sta slastnega okusa s hrustljavo skorjico in služita kot samostojna jed, kot tudi priloga. 🙂
Krompir in korenček malo drugače – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- pekač
- oster nož
- deska za rezanje
- kuhalnica 2x
- papir za peko
Krompir in korenček malo drugače – sestavine:
Za 3 osebe
- 6 srednje velikih mladih krompirjev
- 1 dl olja (olivno, sezamovo … )
- pol žličke soli
- poper in začimbe po okusu
Krompir in korenček malo drugače – postopek:
Pečico prižgemo, ter jo nastavimo na 190°C. Nato mladi krompir in korenček dobro operemo.
Korenju odstranimo zelene dele. Na desko za rezanje postavimo 2 kuhalnici, ki naj bosta na držalu, približno enake debeline. Krompir postavimo med kuhalnici.
Vzamemo oster nož, ter krompir zarezujemo do kuhalnic, vsake 2-3 mm.
Ko smo ga zarezali po celotni dolžini, ga zasukamo za 90° in ga prav tako, zarezujemo do kuhalnic, le da tokrat redkeje, torej na približno 1 cm.
Enako storimo s korenčkom.
Na isti princip, lahko pripravimo tudi bučke in ostalo zelenjavo. Ko smo zarezali ves krompir in korenček, jih postavljamo v pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko. Vzamemo olje, v tem primeru sem uporabila sezamovo olje, saj odlično paše k zelenjavi in dobro zdrži visoke temperature pri pečenju. Olje prelijemo čez zelenjavo v pekaču, ki jo nato osolimo, ter popramo in potresemo z začimbami, ki so nam najljubše (poper, rožmarin, origano … ).
Pekač postavimo v pečico, ter vse skupaj pečemo 40 minut. Vmes večkrat preverite, kako se peče. Ker so pečice različne in vsaka malenkost drugače peče.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah