Piščančji zrezki v mix omaki
Spadate tudi vi med tiste posameznike, ki si kosila ali večerje ne predstavljajo brez mesa? Včasih nam zmanjka idej, na kakšen način bi še lahko pripravili različne zrezke, da naš jedilnik ne bi bil preveč monoton. Prav zaradi tega razloga sama zelo velikokrat improviziram v kuhinji in za ljubitelje belega mesa bo recept za piščančje zrezke v mix omaki ravno pravšnji.
Piščančji zrezki v mix omaki – pripomočki:
- 3 čajne žličke
- kuhinjska tehtnica
- kuhinjska deska
- nož
- ponev
- prijemalka za meso
- pokrovka
- kuhalnica
- večji plitev krožnik
Piščančji zrezki v mix omaki – sestavine:
(za 5 oseb)
- 5 piščančjih zrezkov
- 25 g kokosove masti
- sol
- poper
- vegeta
- mleta sladka rdeča paprika
- 150 g zamrznjenih gob
- 1 por
- 300 ml smetane za kuhanje
- 1 rumenjak
Piščančji zrezki v mix omaki – postopek
Zamrznjene gobe in očiščen por narežemo na manjše kose.
Ponev nekaj sekund segrevamo na ognju, nato vanjo damo kokosovo mast in ko se raztopi v ponev damo piščančje zrezke, ki jih solimo in popramo ter jih potresemo z malo vegete in mlete sladke rdeče paprike. Na zmanjšanem ognju jih popečemo na obeh straneh.
Popečene piščančje zrezke odstranimo iz ponve, jih damo na krožnik in pokrijemo s pokrovko.
V isti ponvi, kjer smo pripravili piščančje zrezke, začnemo pripravljati mix omako. V ponev damo gobe in por, solimo in dušimo toliko časa, dokler se por ne omehča. Med kuhanjem sestavine večkrat premešamo in po potrebi dodajamo vodo.
Zmehčanemu poru in gobam dodamo smetano za kuhanje in mix omako na maksimalnem ognju malo prevremo. Nato omaki dodamo še rumenjak in vse skupaj dobro premešamo. V primeru, da je naša mix omaka pregosta jo lahko razredčimo z vodo.
Mix omaki nato dodamo piščančje zrezke in pustimo, da vse skupaj vre še kakšno minuto. Ponev odstavimo z ognja in jed je pripravljena.
Naj vam tekne!