Bučkin šmorn
Lepo vreme ugodno vpliva tudi na vrtnine. Marsikatera gospodinja ima na vrtu večjo količino bučk, a ji včasih preprosto zmanjka idej, kaj vse početi z njimi. Bučkin šmorn je odlična jed, primerna tako za čas kosila, kot tudi večerjo. Rahel, puhast bučkin šmorn se kar topi v ustih, zato ga obožujejo tudi mali otroci.
Bučkin šmorn – pripomočki:
- ponev
- ribežn
- zajemalka
- krožnik
- lonec
- metlica za stepanje
Bučkin šmorn – sestavine:
- jedilne bučke
Za maso:
Po občutku, glede na količino bučk ki jih nameravate ocvreti, potrebujemo:
- jajca
- moko
- mleko
- sol
Za cvrtje:
- olje
Bučkin šmorn- postopek:
Bučke olupimo, operemo pod tekočo vodo in jih naribamo na trakce.
Pripravimo maso, podobno kot za peko palačink, le da je bolj gosta.
Vanjo stresemo naribane bučke in premešamo z zajemalko.
V ponev natočimo olje, počakamo, da olje dovolj vroče ter potem nanj z zajemalko polagamo bučke.
Bučkin šmorn lahko postrežemo kot samostojno jed ali pa mu kot prilogo dodamo solato.
Dober tek!