Bučkin šmorn
Print Friendly, PDF & Email

Lepo vreme ugodno vpliva tudi na vrtnine. Marsikatera gospodinja ima na vrtu večjo količino bučk, a  ji včasih preprosto zmanjka idej, kaj vse početi z njimi. Bučkin šmorn je odlična jed, primerna tako za čas kosila, kot tudi večerjo. Rahel, puhast bučkin šmorn se kar topi v ustih, zato ga obožujejo tudi mali otroci.

bučkin šmorn

Bučkin šmorn – pripomočki:

  • ponev
  • ribežn
  • zajemalka
  • krožnik
  • lonec
  • metlica za stepanje

Bučkin šmorn – sestavine:

  • jedilne bučke

Za maso:

Po občutku, glede na količino bučk ki jih nameravate ocvreti, potrebujemo:

  • jajca
  • moko
  • mleko
  • sol

Za cvrtje:

  • olje

Bučkin šmorn- postopek:

Bučke olupimo, operemo pod tekočo vodo in jih naribamo na trakce.

bučkin šmorn

bučkin šmorn

Pripravimo maso, podobno kot za peko palačink, le da je bolj gosta.

bučkin šmorn

Vanjo stresemo naribane bučke in premešamo z zajemalko.

bučkin šmorn

V ponev natočimo olje, počakamo, da olje dovolj vroče ter potem nanj z zajemalko polagamo bučke.

Bučkin šmoren je odlična jed, primerna tako za čas kosila, kot tudi večerjo. Rahel, puhast bučkin šmoren se kar topi v ustih, zato ga obožujejo tudi mali otroci.

Bučkin šmorn lahko postrežemo kot samostojno jed ali pa mu kot prilogo dodamo solato.

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 26 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor