Pita iz mladih bučk
Bučke so slastna zelenjava, če pa so še mlade, imajo poseben sladkejši okus, ki prijetno razvaja brbončice. Pita iz mladih bučk, vas bo navdušila tako, da boste hoteli še. Poskusite tole okusno pito, ne bo vam žal. 😉
Pita iz mladih bučk – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- okrogel pekač premera cca. 25 cm
- skleda 2x
- vilica
- žlica
- žlička
- valjar
- deska za rezanje
- oster nož
Pita iz mladih bučk – sestavine:
Za 4-6 oseb
Testo:
- 240 g moke
- 1 zvrhana žlička soli
- 100 g masla
- 4 žlice vode
Nadev:
- 400 g mladih bučk
- 2 jajci
- 4 žlice smetane za kuhanje
- žlička soli
- poper po okusu
- 2 žlici moke
- manjši paradižnik
Pita iz mladih bučk – postopek:
V skledo, na kockice ali lističe narežemo maslo, ter čezenj kipnemo moko.
Vse skupaj razdrobimo med prsti, da dobimo drobtinam podobno zmes.
V skledo dodamo še sol in vodo, ter vse skupaj zamesimo v testo.
Testo denemo na pomokano površino in ga razvaljamo, na cca 3-4 mm debeline.
Položimo ga v pekač in mu z nožem obrežemo robove. Če želite, lahko robove tudi pustite, oblikujte jih po želji. Testo pečemo v prej ogreti pečici, pri 190°C, 10 minut.
Med tem, ko se testo peče, pripravimo nadev. Na deski za rezanje, narežemo oprane mlade bučke. Lahko jih režete na četrtinke, ali polovičke, po želji. Prav tako, narežemo na kocke tudi paradižnik.
V skledi, z vilico razžvrkljamo jajci.
Nato v skledo, dodamo še smetano za kuhanje in dobro premešamo.
Masi dodamo še sol in poper, ter moko in spet dobro premešamo. Nato čezenj, kipnemo še narezane mlade bučke in paradižnik. Nadev še zadnjič dobro premešamo.
Ko se je testo za pito speklo, ga pustimo v pekaču in čezenj zlijemo nadev. Poskrbimo, da je zelenjava enakomeno razporejena.
Pekač damo v pečico, temperaturo znižamo na 180°C in pito pečemo 25-30 minut, ali dokler ne dobi zlato-rjave barve.
-Balubah