Mešana jesenska solata polna vitaminov in mineralov
Print Friendly, PDF & Email

Mešano jesensko solato polno vitaminov in mineralov lahko servirate kot samostojen obrok ali kot dodatek jedem. Pisana in čudovitega videza ne bo razvajala samo vaših oči ampak tudi brbončice. Hvaležno, z dodano energijo in zdravim videzom se bo odzvalo tudi vaše telo.

Mešana jesenska solata polna vitaminov in mineralov – pripomočki:

  • skleda za pranje sestavin
  • deska
  • nož za rezanje
  • ostro strgalo
  • skleda za serviranje
  • pripomoček za mešanje

Mešana jesenska solata polna vitaminov in mineralov – sestavine:

  • nekaj tankih rezin bučke
  • manjša paprika
  • 3 do 4 češnjevi paradižniki
  • šopek mladih jesenskih regratovih listov
  • 2 do 3 vejice svežega peteršilja
  • nekaj listkov in cvetov sveže črne bazilike
  • šopek drobnjaka
  • nekaj listov in cvetov kapucinke
  • jušna žlica slanih arašidov
  • jušna žlica oljčnega olja
  • nekaj kapljic balzamičnega kisa
  • sol po okusu

Količine sestavin so primerne za eno osebo. Ustrezno jih povečajte glede na apetit posameznika.

Mešana jesenska solata polna vitaminov in mineralov – postopek priprave:

Vse sestavine operite in očistite. Češnjeve paradižnike razpolovite, papriko narežite na rezine, peteršilj, regrat, drobnjak in kapucinke narežite na enake dele (kot kaže fotografija). Arašide lahko dodate cele ali jih po želji nekoliko potolčete in zdrobite s kladivom za meso.

Izmenično sestavine naložite v servirno skledo.

Vmes na tanke rezine naribajte tudi bučko. Po vrhu dodajte tudi kakšen cel cvet kapucinke za bol privlačen videz solate.

Preden solato postavite pred vsakega jedca jo začinite s soljo, nekaj kapljicami balzamičnega kisa in jušno žlico oljčnega olja. Vsak naj svojo solato zmeša sam.

Solato lahko ponudite k različnim poletnim jedem ali kar z rezino popečenega polnovrednega kruha.

Nekaj namigov za pripravo jedi, ki se podajo k takole pripravljeni solati:

O sestavinah in prehranski vrednosti
Tako sestavljena solata je prava zakladnica mineralov in vitaminov. Kot takšna je vsakodnevno dobrodošla tudi za čiščenje in dvigovanje bazičnega stanja telesa. Eterična olja začimbnic (peteršilj, drobnjak, bazilika) in kapucink imajo visoko antioksidativno moč in antiseptično delovanje, ki bo pomagalo v borbi z mikrobi vseh vrst. Takšna hrana prispeva tudi k boljšemu imunskemu sistemu telesa.
Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor