Mešana jesenska solata polna vitaminov in mineralov
Mešano jesensko solato polno vitaminov in mineralov lahko servirate kot samostojen obrok ali kot dodatek jedem. Pisana in čudovitega videza ne bo razvajala samo vaših oči ampak tudi brbončice. Hvaležno, z dodano energijo in zdravim videzom se bo odzvalo tudi vaše telo.
Mešana jesenska solata polna vitaminov in mineralov – pripomočki:
- skleda za pranje sestavin
- deska
- nož za rezanje
- ostro strgalo
- skleda za serviranje
- pripomoček za mešanje
Mešana jesenska solata polna vitaminov in mineralov – sestavine:
- nekaj tankih rezin bučke
- manjša paprika
- 3 do 4 češnjevi paradižniki
- šopek mladih jesenskih regratovih listov
- 2 do 3 vejice svežega peteršilja
- nekaj listkov in cvetov sveže črne bazilike
- šopek drobnjaka
- nekaj listov in cvetov kapucinke
- jušna žlica slanih arašidov
- jušna žlica oljčnega olja
- nekaj kapljic balzamičnega kisa
- sol po okusu
Količine sestavin so primerne za eno osebo. Ustrezno jih povečajte glede na apetit posameznika.
Mešana jesenska solata polna vitaminov in mineralov – postopek priprave:
Vse sestavine operite in očistite. Češnjeve paradižnike razpolovite, papriko narežite na rezine, peteršilj, regrat, drobnjak in kapucinke narežite na enake dele (kot kaže fotografija). Arašide lahko dodate cele ali jih po želji nekoliko potolčete in zdrobite s kladivom za meso.
Izmenično sestavine naložite v servirno skledo.
Vmes na tanke rezine naribajte tudi bučko. Po vrhu dodajte tudi kakšen cel cvet kapucinke za bol privlačen videz solate.
Preden solato postavite pred vsakega jedca jo začinite s soljo, nekaj kapljicami balzamičnega kisa in jušno žlico oljčnega olja. Vsak naj svojo solato zmeša sam.
Solato lahko ponudite k različnim poletnim jedem ali kar z rezino popečenega polnovrednega kruha.
Nekaj namigov za pripravo jedi, ki se podajo k takole pripravljeni solati:
- zeljne krpice malo bolj zdravo
- mesno zelenjavni golaž s špageti
- domači bučni rezanci v puranji omaki s smetano
- hitro poletno kosilo iz ene ponve
- pečen krompirček s svinjsko mastjo in začimbami
- zapečeno kozličkovo stegno v gobjem prahu in hokaido buči
- žrebičkova jetrca v čebulni omaki
- svinjski zrezek z jajčevcem
- piščančja krilca z bučkami in rižem
- kunčja stegna s krompirjem in jurčki v pečici
- bikova pečenka z zelenjavo
- pečena domača kokoš s kostanji
- najboljši zlato rumeno zapečeni domači kunec