Žrebičkova jetrca v čebulni omaki
Žrebičkova jetrca v čebulni omaki so okusna prav tako kot katera druga, so pa bolj zdrava saj je žrebičkovo meso eno od najkvalitetnejših in bogatih predvsem z železom. Pripravljena na dušeni čebuli, slastna in hranljiva vas bodo pripravila do prijetnega oblizovanja. Postrežena k solati s čičeriko pa ne bodo zahtevala posebne priloge.
Žrebičkova jetrca v čebulni omaki – pripomočki:
- deska
- nož
- ponev za pripravo
- pripomoček za pire krompir ali vilice
Žrebičkova jetrca v čebulni omaki – sestavine:
- 200 g žrebičkovih jetrc (4 do 5 rezin debeline in velikosti zrezka)
- 1 večja čebula
- 1 do 2 dl vode
- sol in sveže mleti poper po okusu
- ščepec domačih sušenih zelišč
- 2 zrna česna
- 2 jušni žlici oljčnega olja
Količina sestavin je primerna za 2 osebi, čas priprave 20 minut.
Žrebičkova jetrca v čebulni omaki – postopek priprave
Na liste nasekljajte čebulo in o do mehkega podušite na vodi. Če voda med dušenjem povre jo po potrebi dolivajte. Dušeno čebulo zmečkajte z pripomočkom za pire krompir ali vilicami.
V tako pripravljeno čebulno omako dodajte zrezke iz žrebičkovih jetrc in jih nekaj minut podušite.
Jetrca obrnite in jih šele sedaj posolite, popoprajte ter dodajte mešanico suhih začimb. Po potrebi dolivajte vodo. Po eni do dveh minutah, ko so jetrca pečena dodajte še strt česen in oljčno olje.
Takoj ponudite na ogrete krožnike.